Cu ocazia primăverii am pregătit pentru voi o rețeta simplă și sănătoasă alături de echipa Microgreens! Salată de Tabouleh cu Microplante și Hummus cu sfeclă! Una din combinațiile mele preferate!
Tabouleh este o salată super proaspătă de plante fresh, pătrunjelul fiind ingredientul numărul unu. Este presărata cu bulgur, cus cus sau in cazul nostru conopida și roșii! Este îmbrăcata cu ulei de măsline și suc de lămâie. Salata este răcoritoare, ușoara și plina de ingrediente sănătoase.
Veți găsi adesea salata de tabouleh ca o garnitură în meniurile restaurantelor mediteraneene. Merge combinata cu hummus, baba ganoush, falafel, măsline … toate mancarurile mele preferate.
Ingrediente necesare Salata Tabouleh:
– 1 legătură pătrunjel
– 3 fire de mentă proaspătă
– microplante floarea soarelui și coriandru
– 2 roșii mari și suculente
– una legătură ceapă verde
– câteva buchetele de conopidă dată prin robotul de bucătărie
Ingrediente Hummus cu Sfecla:
- 350g năut fiert
- 2 linguri mari de tahinni (pastă de susan)
- 3 sau 4 căței de usturoi românesc
- suc de la 1/2 lămâie
- 1 linguriță chimion pudra
- jumătate de sfeclă fiartă
- 50-100ml apă în funcție de cât de cremos doriți hummusul
- sare și piper după gust
Mod de preparare salata:
Tăiem mărunt pătrunjelul, ceapă verde, mentă, microplantele de floarea soarelui și coriandru. Tăiem în cubulețe roșiile proaspete și suculente. Dăm prin blender sau prin robotul de bucătărie conopidă până ce ajunge la dimensiunea bobului de orez. Dacă doriți puteți înlocui conopida cu bulgur sau cus cus pe care îl veți hidrata în apă fierbinte.
Apoi amestecăm toate ingredientele și gata!
Mod de preparare Hummus cu Sfeclă!
Adăugăm în blender toate ingredientele indicate mai sus și mixam (vrum vrum vrum) până ce totul devine cremos! Adăugați apa puțin câte puțin pentru a ajunge la consistenta dorită de voi!
Nu va rămâne decât să va bucurați de acest curcubeu nutrițional alături de cei dragi!
RETETA VIDEO
ALTE RETETE RECOMANDATE
Salata de Boeuf de Post