Retete, Salate
Leave a comment

Salată de tabouleh fără gluten + sos de caju!

A sosit toamna – deci a sosit vremea detoxului 🙂

Chiar dacă nu ai reuşit să mănânci prea multe crudităţi în această vară – nu-i nimic! Găsim variante şi pentru noul sezon 🙂 Vă propun o primă reţetă de salată împachetată cu extrem de mulţi nutritenti şi vitamina C . . . salată de tabouleh – sau salată de pătrunjel pe româneşte!

Dacă aţi avut ocazia să vizitaţi restaurante cu specific libanez, atunci sigur sigur aţi auzit de salată de tabouleh. Aceasta merge de minune împreună cu hummusul şi lipia libaneză.

Eu azi am optat să merg pe o combinaţie mult mai light, care să nu conţină bulgur (gluten), să fie 100% crudă şi uşor digerabilă. Dacă vreţi, salata merge foarte bine la o cină uşoară ca să nu vă încărcaţi stomacul înainte de culcare.


Ingrediente salată tabouleh:

– 2 legături pătrunjel

– 1 ceapă medie roşie

– 2 roşii româneşti medii

– 3 bucheţele de conopidă

– zeamă de la jumătate lămâie

– sare neiodată de salină după gust

Ingrediente sos caju:

– 50g caju

– 2 caţei de usturoi

– 150 ml apă (depinde cât de subţire sau gros doriţi sosul)

– 1 lingură ulei măsline extravirgin

– sare neiodată


Mod de preparare salată tabouleh:

1. Spălăm toate ingredientele şi începem să le tăiem pe rând.

2. Pătrunjelul se taie cât mai mic. Apoi continuăm să tăiem ceapa şi roşiile în cubuleţe mici.

3. Conopida o dăm prin robotul de bucătărie pentru a o mărunţi / zdrobi. În acest fel înlocuim bulgurul din salată. Bulgurul este un amestec de diferite tipuri de boabe de grâu măcinate împreună. Este un ingredient care se găteşte similar cu orezul sau cuşcuşul.

Dacă doreşti eviţi timpul petrecut în bucătărie sau pur şi simplu să eviţi glutenul, atunci îţi recomand mergi pe mâna mea cu această variantă şi înlocuieşti bulgurul cu conopidaîţi va place maxim!

Mod de preparare sos caju:

Adăugăm în blender toate ingredientele menţionate mai sus (caju, ulei, usturoi, apă şi sare) vrum vrum până ce se transformă într-o pastă cremoasă delicioasă!

PS: Sucul portocaliu din imagine este un hidratant si imunizant foarte  benefic pentru organism! Reţeta sucului o gasesti aici!

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol. Mă găseşti si pe facebook dolcefarverde 🙂. Poti da subscribe la blog sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

Leave a Reply