Retete, Salate
Leave a comment

Salată de Kale cu mentă şi zmeură + pesto din avocado şi kale!

Cum putem noi sărbătorim venirea verii? Păi în primul rând prin organizarea unui concediu frumos şi exotic! Corect?? Apoi cu siguranţă cu toţii simţim nevoia mai eliberăm câteva kilograme în plus acumulate de-a lungul sezonului rece! Nu de alta – dar sigur dorim arătăm bine pe o plajă exotică!

Nu vreau insinuez acesta ar trebui fie motivul principal în scăderea greutăţiici ar trebui va simţiţi bine în pielea voastrămai pozitivi – mai activi – mai energici! Fără probleme digestive – fără indigestiifără migrene şi alte probleme de sănătate. Şi acest lucru este posibil printr-o alimentaţie corectă şi un stil de viaţă activ – non sedentar! Nu merge una fără cealaltă!

Atât mişcarea cât şi alimentele consumate contribuie la sănătatea şi integritatea fizică şi mentală!

Eu m-am gândit este momentul încorporăm cât mai multe legume verzi în meniul nostru zilnic! Este sezonul salatelor! Consumaţi-le din abundenţă! Cu cât mai verde închis este leguma – cu atât conţinutul nutritional este mai abundent!

Ingrediente salată :

– 4 frunze de kale proaspete

– 1 castravete mare

– 1 morcov mediu

– 2 linguri de zmeură (gustul dulce se îmbină perfect cu restul ingredientelor)

câteva frunzuliţe de mentă proaspătă

Ingrediente pesto:

– 1 frunză kale

– un avocado copt bine

– o lingură ulei măsline presat la rece

– un praf de sare

2 linguri de apa ca ajute la omogenizarea texturii

Mod de preparare

Taiem frunzele de kale în fâşii subţiri. Atenţie când folosiţi kale pentru salată – este important daţi “cotorul” la o parte şi îl folosiţi la alte reţete – la sucurile verzi de exemplu. recomand faceţi acest lucru deoarece “cotoarele” sunt puţin mai tari şi s-ar putea deranjeze la mestecat. Tăiaţi în fâşii subţiri morcovul şi castravetele cu ajutorul curatatorului de cartofi. Acesta îi va oferi atât un aspect frumos dar şi va fi mai uşor de mestecat!

Adaugăm fructele de zmeură şi menta – yummm

Apoi trecem la prepararea pesto-ului. Adăugăm toate ingredientele în blender şi le mixăm până ce capătă o textură cremoasă omogenă.

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să imi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce farverde 🙂. Poti da subscribe sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cunoutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

Leave a Reply