Deserturi rapide, Retete
Leave a comment

Prăjitură proteică! The force is strong in this one!!!

De ce prăjitură proteică ?

Doreşti devi un “young and strong Jedi?”:P. Atunci este momentul să renunţi complet la dulciuri – la zahăr – la toate produsele supra procesate şi preparate. Acestea nu mai reuşesc să ne furnizeze nici un aport nutritional de calitate ci doar un aport caloric.

Ştiu este greu! Este foarte greu uneori! De ce? Pentru că trăim într-o societate! Pentru că suntem oameni şi avem slăbiciuni! Si pentru că poate unii din noi suntem stresaţi şi mâncăm fără să ne gândim la repercursiunile pe termen lung! Cu toţii trecem prin asta 🙂 Dar nu-i nimic – important este să ne susţinem unii pe alţii si sa venim cu alternative noi, interesante – sănătoase, care să ne captiveze atenţia!

Aşa că sper că eu v-am captivat-o pe a voastră 🙂

Cu siguranţă în lunile de vară ce vor urma ne va fi mult mai uşor să ne abţinem de la prostioare – si să le înlocuim cu fructele de sezon. Dar până atunci vă propun o variantă sănătoasă de dulce. Conţine doar ingrediente naturale şi sănătoase. Evident că este necesar să ţinem cont şi de cantitatea consumată. Până la urmă orice aliment consumat într-o proporţie corectă devine un plus nutritional. În momentul în care începem să exagerăm – atunci fie el şi un aliment super sănătos – poate deveni un pericol pentru sănătatea noastră. Toate produsele folosite de mine pentru prepararea acestei reţete simple dar delicioase sunt de la Solaris – belşug din natură! Echipa Solaris reuşeşte mereu captiveze cu produsele lor de calitate!

Ingrediente compoziţie 9 prajituri proteice:

– 200g curmale

– 200 migdale hidratate

– Jumătate din cantitatea de apă în care au fost hidratate curmalele

– 2 linguri cu varf cacao sau praf de roşcove

– 2 linguri nectar de cocos sau sirop de arţar

– 1 lingură făină de ovăz

– 1 lingură ulei cocos

Ingrediente ciocolată pentru învelişul extern:

– 40g unt de cacao (aproximativ 2 linguri cu vârf)

– 50g unt de cocos (1 lingură cu vârf)

– 1 lingură cacao sau praf de roşcove

– 1 lingură nectar cocos sau sirop de arţar

Mod de preparare compozitie:

1. Se hidratează migdalele pentru minim 8 ore. Aruncăm apa în care s-au hidratat migdalele. Atenţie că după ce hidratăm migdalele acestea se vor umfla vor deveni mai grele. Aşadar cantitatea din reţeta face referire la 200g migdale hidratate (cam 120g migdale uscate).

2. Se hidratează curmalele pentru aproximativ 2-3 ore. Păstrăm apa în care au stat curmalele.

3. Cantitatea apei pe care o folosiţi pentru hidratatea curmalelor trebuie să acopere doar cu un deget nivelul curmalelor. În robotul de bucătărie se pun curmalele împreună cu jumătate cantitate de apă în care au stat la hidratat. Le blenduim pentru aproximativ 30 de secunde până devin o pastă omogenă. Aici depinde şi de puterea robotului vostru de bucătărie.

4. Adăugăm migdalele in robot şi le blenduim împreună cu curmalele pentru aproximativ 30 secunde – 1 minut.

5. Adăugăm restul ingredientelor: cacao + nectarul de cocos + uleiul de cocos + făină de ovăz.

6. Trebuie să rezulte o compoziţie lipicioasă – destul de fermă. Dacă nu reuşiţi să amestecaţi bine compoziţia mai adăugaţi puţină apă în care au stat curmalele.

7. Putem această compoziţie într-o casoletă dreptunghiulară. Tapetăm casoleta cu hârtie de copt pentru a fi apoi mai uşor în a scoate conţinutul. Se da la congelator aproximativ 30 minute – 1 oră.

Mod de preparare strat de ciocolată:

Se introduce uleiul de cacao împreună cu cel de cocos într-o baie – Bain Marie – pentru a le topi fără a interveni agresiv termic. Astfel se păstrează o temperatura joasă şi implicit sunt menţinute calităţile ingredientelor.

Apoi după ce s-au topit adăugăm pudra de roşcove şi îndulcitorul preferat. Eu am folosit nectarul de cocos pentru că are un gust absolut delicios. Le amestecăm bine până ce se transformă într-o textură omogenă.

Scoatem de la congelator compoziţia, o tăiem în forma în care considerăm că ni se potriveşte mai bine şi începem să turnam delicat ciocolată. Ne folosim de o lingură, sau pur şi simplu “tăvălim” formele de prăjitură prin ciocolata topită. Apoi dăm din nou la congelator pentru 30 minute.

Iar apoi . . . YUM!

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să imi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce far verde 🙂. Poti da subscribe sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate.

 

Leave a Reply