Deserturi rapide, Retete, Retete raw vegane
Leave a comment

Prăjitură de casă fără zahăr și fără făină!

Mi-am propus cu foarte mult timp în urmă să încerc aceste curmale – Medjool! Auzisem  de ele . . . știam că sunt mari și cărnoase . . . dar nu am avut pană acum ocazia să experimentez exact cum aceste curmale transformă gustul unei prăjituri.

M-am gândit că dacă crema de curmale făcută de mine a avut un impact atât de pozitiv atunci sigur și prăjitura trebuie să iasă demențial. Viteza cu care prăjitura a fost consumată a întrecut orice alt timp record pentru orice altă prăjitură făcută vreodată 🙂
 
SO I Guess . . . că gustul atât de bun se datorează curmalelor Medjool, care în mod cert sunt foarte aromate!

Ingrediente:

 Strat 1:
 
– 80g nuci românești
 
– 2 linguri fulgi de ovăz
 
– pulpa uscată a semințelor de in rămasă de la laptele de in homemade
 
– 5 curmale medjool (adică cam 12 curmale normale)
 
– un vârf linguriță praf de vanilie naturală (nu artificială)
 
– 2 linguri cacao pudră
 
 Strat 2:
 
-4 curmale medjool
 
-un vârf linguriță praf de vanilie naturală
 
-1 lingură cu vârf cacao pudră
 
-1 banană coaptă

   

 
 Mod de preparare:

1. Introducem în robotul de bucatarie nucile și fulgii de ovăz și vrum vrum până ce se mărunțesc fin fin;
2. Adăugăm curmalele, pulpa semințelor de in, vanilia și cacao și vrum vrum până ce totul se omogenizează perfect și căpăta o textură lipicioasă.
3. Introducem conținutul într-o casoletă – eu am folosit o cutie dreptunghiulară de înghețată. Introducem casoleta la congelator pentru 30 minute.

4. Între timp începem să preparăm al 2-lea strat: Introducem curmalele Medjool, banana, cacaoa și vanilia în robotul de bucătărie. Vrum vrum până ce totul se transformă într-o pastă cremoasă! Vanilia naturală este mai scumpă dar se folosește foarte puțină cantitate pentru că este foarte puternic aromată. Evitați esențele de vanilie și rom pentru că sunt pline de chimicale.
5. Scoatem primul strat de la congelator, peste care adăugăm crema dulce delicioasă pe deasupra. Mai introducem prăjiturica pentru 30 min la frigider pentru a se “așeza” bine 🙂

Am ornat prăjiturica cu cacao nibs Planet Bio 🙂
 
Vă urez poftă bună!

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol. Mă găseşti si pe facebook dolcefarverde 🙂. Poti da subscribe la blog sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

Leave a Reply