Deserturi vegane, Retete
Leave a comment

Prajitură de caju fără zahar gata in 30 de minute!

Vin sărbătorilevin sărbătorile 🙂

În noi se trezesc sentimente mai frumoase, mai calde . . . sentimente pline de recunostintă si caldură. Simţim nevoia petrecem cât mai mult timp aproape de cei dragi. În această perioadă simţim din ce în ce mai intens nevoia de a ne înconjura cu dragoste şi bucurie! Asta am şi eu de gând fac! le arăt celor dragi îi iubesc … şi că le doresc tot binele din lume. Cum pot eu fac asta? Păi cu toţii ştim dragostea trece prin stomac 😛
Aşa m-am gândit la o prăjiturică uşor şi rapid de făcut!
Înainte de toate vreau  anunţ această culoare mov găsită în stratul de la mijloc, nu este una sintetică, ci este dată de amestecul caju + suc rodie.

Ingrediente pentru 3 prajiturele:

Pentru blat:
– 5 smochine medii
– 10 curmale medii
– 3 linguriţe seminţe de in
– 40g nuci româneşti (3 pumni de seminţe)
– Un vârf de nucşoară
Pentru stratul nr 1(culoare mov):
– 100g caju
– 1 lingură ulei cocos
sucul de la jumătate rodie stoarsă
sucul de la jumătate portocală zemoasă
– 2 linguriţe miere
Pentru stratul nr 2(culoare maro):
– 100g caju
sucul de la cealaltă jumătate rodie stoarsă
sucul de la cealaltă jumătate portocală zemoasă
– 1 linguriţă miere
– 2 linguri cacao
– 1 lingură ulei cocos
– 1 lingură ulei de cacao(opţional)

praji-buna-2
Mod de preparare:
Pentru Blat:

Punem la înmuiat smochinele şi curmalele peste noapte, sau cel puţin pentru 3-4 ore. Apoi le mărunţim cu ajutorul blenderului vertical. Daca avem robot de bucatarie, atunci le procesam si mai usor! Apoi odata măruntite, adăugăm peste şi seminţele de idate prin rasnita în prealabil. La fel procedăm şi cu nuca românească. O mărunţim în rasnita şi o amestecăm împreună cu celalalte ingrediente până ce se crează un aluat uşor lipicios. Nu la fel de lipicios dragostea noastră din această perioadă … dar pe aproape 🙂

Pentru umplutura nr 1 si 2:

Ca  îmi usurez munca eu am procedat în modul următor:
Am pus în blender toată cantitatea de caju 200g care a fost hidratată peste noapte. Puteţi hidrataţi caju-ul şi cu 3-4 ore înainte sa va apucaţi de reţetă .
Peste caju am pus uleiul de cocos, tot sucul de la 1 rodie, sucul de la 1 portocală şi mierea şi am blenduit pană  ce compoziţia a devenit cremoasă  şi pufoasă 🙂
Am pus deoparte jumătate din această compoziţie şi m-am apucat o pregătesc pe cea de-a 2-a.

Peste cealaltă jumătate de compoziţie am adăugat 1 linguriţă miere, 2 linguri mari de cacao, 1 lingură ulei de cacao(opţional). Şi am blenduit din nou până ce s-a transformat într-o culoare uniformă maro.
Apoi m-am apucat de asamblat. Am folosit forme rotunde pentru şi aspectul contează la o prăjitură, nu numai gustul!
Am aşezat straturile ca în poză de mai jos şi le-am transferat la congelator pentru aproximativ 2 ore. Apoi yum yum… curcubeu pe cerul gurii!!

3nivele-copy

Leave a Reply