Deserturi rapide, Retete, Retete raw vegane
Leave a comment

Prăjitură cu ciocolată și căpșuni – Raw vegan!

Indică-mi tu o persoană căreia să nu îi placă ciocolataaaa! Dar ciocolată și căpșuni! Sau orice tip de dulce care să implice ciocolată! Eu sincer nu am întalnit 🙂
 
Da ba mint!! Am o prietenă căruia nu îi plac dulciurile în general; îmi iubesc mult prietena dar recunosc că pentru mine ea este un fel de marțian venit dintr-o altă galaxie foarte foarte îndepartata … cum să nu îți placă CIO – CO – LA  – TA!!! Este de neînchipuit!
 
Anyways … trecând peste aceste detalii “ciudate” 🙂 hai să trecem la rețetă pentru că sigur sunteți nerăbdători să descoperiți un desert minunat și sănătos!

Ingrediente prăjitură cu ciocolată și căpșuni :

 
 Pentru blat:
 
– 100g migdale crude (recomandat – poți hidrata migdalele pentru minim 8 ore )
 
– 3 curmale medjool (9 curmale mici) *
 
– un vârf de vanilie – eu folosesc vanilie naturală sub formă de pudră și nu esența de vanilie
 
– un praf de sare
 
 Pentru cremă de căpșuni:
 
– 150g căpșuni proaspete (puteți să folosiți cu încredere și căpșuni congelate – atunci când sunt în extrasezon). Sau puteti folosi zmeura sau afine!
 
– 70g unt de cacao sau 100g ulei de cocos

– 50g sirop de artar sau miere
 
– vanilie și un praf de sare
 
– zeamă de la 1/2 lămâie
 
 Pentru cremă de ciocolată:
 
– 30g cacao pudră
 
– 50g unt cacao
 
– 100g  unt sau ulei cocos extravirgin
 
– 30g sirop de arțar sau adăugați după gust (depinde cât de dulce îți place prajiturica)
 
 În total mi-au ieșit 7 -8 prăjiturici 

Mod de preparare prăjitură cu ciocolată și căpșuni

Ustensile necesare: robot de bucătărie sau blender

1. Pentru blat:

Introducem migdalele în blender și le mixam până se mărunțesc – atenție nu trebuie sa le transformăm în făină 🙂
Apoi adăugăm curmalele. * Eu am folosit curmale de tip medjool – care sunt ceva mai scumpe – dar sunt mai dulci și mai cărnoase. Voi puteți folosi cu încredere curmale normale – din acelea mai mici și mai uscate.
 
Adăugăm de asemenea vanilia și praful de sare. Mixam totul până ce ajungem la o consistență lipicioasă!
 
Eu am folosit forme de silicon pentru a forma prăjituricile. Voi puteți folosi orice tip de formă aveți disponibilă în casa.
 
Voi adauga compozitia în formele de silicon și voi presa cu mâinile primul strat al prăjituricilor mele.

2. Pentru stratul de căpșuni:

Adăugăm toate ingredientele în blender și mixam până ce totul se încorporează bine.

Un pas foarte important este să topim untul de cacao înainte de a-l adauga în blender. Acesta trebuie transformat din stare solidă în stare lichidă. Îl putem topi într-o baie de abur gen Bain Marie.

 


 
Odată amestecate toate ingredientele,  adăugăm “stratul rozaliu ” în formele de silicon și dăm la congelator pentru minim 1 oră!

3. Pentru stratul de ciocolată:

Daca uleiul de cocos este solid, atunci trebuie adus la temperatura camerei. Deci fie scoatem uleiul din frigider și îl lăsăm la temperatura camerei pentru câteva ore, fie îl topim gentil prin metoda Bain Marie.
Topim și untul de cacao prin aceeași metodă mai sus menționată.
 
Adăugăm pudra de cacao într-un bol încăpător, siropul de arțar și cele 2 unturi / uleiuri topite mai devreme. Amestecăm bine până ce totul devine omogen!
 
Adăugăm și cel de-al 3-lea strat in formele de silicon – Ciocolataaaa!
 
Dăm din nou la congelator pentru minim 1 oră și gataaaa!
 
Vă garantez că o să vă placă la nebunie 🙂

Leave a Reply