Deserturi rapide, Deserturi vegane, Retete
Leave a comment

Power Bar! Perfect pentru înainte şi după antrenament!

Eu recunosc merg destul de des la sala! Chiar dacă uneori ziua nu este atât de lungă pe cât mi dori eu – şi parcă niciodată timpul nu îmi ajunge – totuşi fac tot posibilul ajung minim de 3 ori pe săptămână la sală! Acum este cald, poate este şi mai uşor ieşim în parc şi facem ceva antrenament!

Ce se întâmplă cu alimentaţia înainte şi după antrenament? Ce alimente consumăm?

Eu am făcut greşealaşi mi-am învăţat lecţia duc cu burta plină la sală şi acolo ţopăi până îmi simt toată mâncarea în gât! Never going to do that again! Am încercat şi invers – duc cu stomacul chiorţaind de foame – nici aşa nu a fost bine! Dar ce faci – când îţi este o foame de lup? Înainte te duci la sală / parc trebuie îţi iei forţa şi energia de undeva! Ce este clar – este nu recomand mâncaţi înainte de antrenament cu 1:30 oră minim! Ne îngreunează organismul şi randamentul scade! Dar ce consumăm după antrenament?

Vin în ajutorul vostru cu o idee super uşoară şi ideală! Este o gustare foarte bună atât înainte cu 1 ora cât şi imediat după antrenament pentru a reface nivelul glicogenului şi a aproviziona organismul cu aport proteic!

Un baton proteic şi energetic în aceelasi timp!

Ingrediente protein & energy bar:

– 300g curmale uscate şi hidratate (cam aprox 30 curmale medii)

– 30g migdale (3 linguri)

– 50g fulgi de ovăz (6 linguri)

– 50g unt arahide (2 linguri fără vârf)

– 60g pudră proteică cu aromă de banane Planet BIO (2 cupe de proteină)

Mod de preparare:

1. Punem migdalele în robotul de bucătărie şi le mixăm pentru 15 secunde până ce se mărunţesc. Nu trebuie facem făină de migdale 🙂 ci doar le mărunţim în bucăţi mai mici.

2. După ce am hidratat curmalele pentru 1-2 ore – le punem peste migdale in robotul de bucatarie şi vrum vrum până ce se omogenizează textura.

3. Adăugăm fulgii de ovăz + untul de arahide. Vrum vrum 10 secunde până ce se mixează bine.

4. Introducem şi pudra proteică peste conţinutul mixat. Blendurile de proteine ​​vegetale  PlanetBIO nu conțin soia, nuci sau gluten, ceea ce le face potrivite pentru toate tipurile de diete. Sunt fără zahăr rafinat, îndulcitor artificial sau orice alte lucruri “‘dubioase”. 100% natural, 100% delicios. Amestecăm cu o lingură. Dacă este prea uscat continutul – puteţi adăugaţi şi puţină apă în care au stat curmalele la hidratat.

5. Întindem conţinutul într-o caserolă pe care am tapetat-o cu foaie de copt. Întindem bine tot conţinutul şi dăm la congelator pentru aproximativ 30 minute.

6. În sezonul fructelor de pădurecoacăzele se potrivesc de minune atât ca decor dar şi pentru gustul acrişor şi proprietăţile benefice asupra organismului! îndemn cu toată convingerea introduceţi fructele de pădure în alimentaţieacestea susţin sistemul imunitar!

urez un antrenament intensdupă care o reîncărcare cu ajutorul batoanelor homemade! 🙂

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să imi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce farverde 🙂. Poti da subscribe sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cunoutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

Leave a Reply