Tips & Tricks Alimente
Leave a comment

Polenul crud sau uscat? Pe care să îl consumăm!

Știați că polenul de albine conține aproape toate substanțele nutritive solicitate de corpul uman?

Am aflat destul de recent de termenul polen crud! Recunosc că până de curând, singurul produs apicol folosit de mine era . . . mierea. Dar am descoperit un nou produs – din punctul meu de vedere – superior nutritional mierii. Şi am tot citit, şi m-am tot documentat şi chiar am şi testat câteva categorii de polen crud.

Ce este polenul crud?

Polenul crud este acea pulbere fină care se formează în staminele florilor, absolut necesară pentru fecundare. Albinuţele colectează această pulbere şi o amestecă cu un fel de salivă şi o transporta în stup. Pentru albine, polenul crud reprezintă sursa lor de hrană, aşadar va închipuiţi că ele nu ar alege / culege polen de o calitate îndoielnică.

Unul dintre cele mai interesante fapte despre polenul albinelor este că nu poate fi sintetizat într-un laborator.

Polenul de albine are proteine? 

Polenul de albine crud conține:

– 35-40% proteine

– 55%  carbohidrații 

– 2%  grăsimi

Diferenţa între polenul crud şi polenul uscat

Polenul uscat este obtinut prin încălzirea acestuia la temperaturi de aproximativ 38-40 grade Celsius. Din păcate astfel sunt distruse majoritatea substanţelor active din compoziţia polenului, care nu rezistă la temperaturi ridicate. Are o textură tare – uscată! Trebuie ţinut pe limbă câteva momente bune până ce începe se dizolve.

Polenul crud este congelat imediat după recoltare. Acesta este un aliment viu care contine lactofermenți ce ajută la regenerarea florei intestinale, enzime esențiale pentru buna funcționare a organismului, bacterii benefice și antioxidanți care elimină radicalii liberi din organism. Are o textură moale – catifelată. Dacă iei câteva bobiţe de polen crud între degete acestea se vor pulveriza/sfărâma la cea mai fină atingere.

Beneficiile polenului crud:

– are proprietăţi antiseptice şi antibiotice;

– gram pe gram conține mai multă proteină decât orice sursă animală (carne,lapte,branză,ouă)

– întăreşte sistemul imunitar;

– detoxifică întregul organism;

– combate bronşitele, tusea şi gripa;

– este un probiotic vegetal deci regleaza funcţiile digestive;

Unde găsim polen crud?

Echipa Apiland oferă o gamă destul de bogată de polen, miere şi alte produse apicole. Eu am testat câteva dintre varietăţile lor de polen crud şi vreau spun se simte diferenţa! Produsele sunt de o calitate superioară şi acest lucru se simte de la prima utilizare.

Eu am început consum polenul dimineaţa pe stomacul gol! De ce? Din simplul motiv îmi doresc beneficiez la maxim de calităţile nutriţionale ale polenului. Fie îl introduc într-un suc de cătină amestecat cu polen sau pur şi simplu presar polenul pe un sandwich sănătos.

Dacă dai click pe pozele de mai jos o fi transferat direct către reţetele complete pe care eu le folosesc aproape zi de zi pentru imunizarea organismului.

🙂 NU UITATI – WINTER IS COMING!!!! 🙂

Surse:

http://www.mercola.com/article/diet/bee_pollen.htm

draxe.com/bee-pollen

Leave a Reply