Retete, Retete raw vegane
Leave a comment

Pateu de caju – gata în 5 minute!

De curând, am fost invitată la un eveniment interesant numit – Femeia Modernă – unde s-au discutat diverse subiecte ce țin de alegerile femeii moderne, printre care și nutriția.

Prin intermediul subiectelor discutate, mi s-a evidențiat din nou că – Femeia Modernă – este din ce în ce mai interesată (printre altele) și de un stil de viată sănătos și echilibrat.
 
Partea teoretică o cunoaștem deja, mai mult sau mai puțin cu totii; în schimb partea practică ne dă mari dureri de cap!
 
Stând de vorba cu mai multe femei, mi s-a confirmat ideea că ne este din ce în ce mai greu să găsim timp pentru a organiza și prepara mesele, astfel încât să nu fim nevoite să apelăm la fast food sau preparate  . . . on the go! De cele mai multe ori aceste preparate sunt pline de ulei, sare și potentiatori de aromă.
 
La evenimentul menționat mai sus, am avut mare succes cu acest pateu, care vă avertizez . . .  se prepară super simplu. Din acest motiv am hotărât să împărtășesc rețeta cu voi 🙂

Pe ce anume să întindem pateurile tartinabile?

 
În plus, vreau să adaug că . . . tot de curând, am descoperit aceste variante de pâinici și crackersi care pot înlocui de minune pâinea tradițională din făină. Pe mine m-au cucerit . . . sunt crocante și versatile. Le poți folosi în atât de multe combinații, atât pe retete sărate cât și pe dulci 🙂
 
Poți întinde multe creme tartinabile, pateuri, gemuri, guacamole și merg de minune chiar și cu salate!
 
Nairn’s are în portofoliu 3 tipuri de produse, acestea fiind painicile (oatcakes), biscuiții și crackersii. Painicile (turtitele) din ovăz reprezintă o variantă muuult mai sănătoasă decât pâinea din făină tratată cu tot felul de substanțe.
 
Nairn’s (painicile și crackersii) se regăsesc sub 3 game diferite (organică, clasică sau fără gluten), fiecare dintre acestea având diferite sortimente. Dacă sunteți curioși să aflați mai multe detalii – vă las aici linkul

Ingrediente pateu din caju:

– 200g caju hidratat
 
– 3 fire ceapă verde (de aici și culoarea puțin verzuie)
 
– 2 fire de pătrunjel proaspăt
 
– 4 căței de usturoi (sau câți dorești în funcție de cât de puternic doresti gustul)
 
– un sfert de ceapă albă sau roșie
 
– 100/150 ml apă plată (în funcție și de cât de cremos dorești pateul)
 
– un praf de sare și piper
 
– pentru o extra savoare am adăugat și microplante de coriandru

 
 Mod de preparare pateu din caju:

 
 Mai atât de simplu nu se poate!
 
După ce am hidratat caju-ul timp de 4 ore – îl spălam și îl introducem în blender alături de toate ingredientele mai sus menționate: ceapă verde, pătrunjel, usturoi, ceapă albă, sare, piper, corindru și apă.

Un mic secret pe care îl putem aplica atunci când am uitat să hidratăm caju-ul în prealabil … constă in introducerea caju-ului în apa caldă. Acest pas va accelera și va scurta timpul de hidratare. În 30 minute caju-ul este gata de transformat în pastă cremoasă.
 
 Vrum vrum timp de maxim 1 minut și gataaaa ….

 

 

Rețeta pentru crema tartinabilă de culoare portocalie pe care o vedeți în poză este de fapt “maioneză raw” de la rețeta –  Salată a la russe raw vegana –  Este preparată din morcov, albitură, țelină, caju și condimente. Cantitățile le găsești aici!

 

Aceasta merge de minune ca și cremă tartinabilă! atunci când ești pe fugă și nu ai timp prea mult de preparare!

 

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să imi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce far verde 🙂. Poti da subscribe sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!
 
 

Leave a Reply