pranz / cina, Retete
Leave a comment

Paste cu brânză și roșii! Gata în 15 minute!

 

Această rețetă de Paste cu brânză a avut un mega succes pe instagram! Ce-i drept rețeta era una de tip tradițional preparată cu brânză de origine animală. Eu am testat și schimbat puțin rețeta și am transformat-o într-una veganizata – de post! Gustul este atât de apropiat de varianta tradițională și ghici ce? Nu ai nevoie mai mult de 15 minute pentru prepararea rețetei!

 

Este super super delicioasă și atât de simplu de preparat! Ai nevoie de doar câteva ingrediente de bază: paste, roșii, pătrunjel și brânză de caju tip feta Filgud!

 

Brânzica este solidă dacă o păstrăm la frigider, este preparată din caju și culturi bacteriene probiotice. Mai contine si ulei de cocos, culturi tinere (L. Bulgaricus, L. Acidophilus, S. Thermophilus, L. Casei, L. Plantarum), cristale de sare roz de Himalaya, apă!

 

Mai multe informații despre aceasta găsiți aici!

 

Paste cu brânză

Ingrediente paste cu brânză:

  • 250g paste
  • 2 ciorchini roșii cherry
  • 100g suc de roșii sau bulion
  • 150ml apă
  • 1 brânzică Filgud
  • condimente: oregano, busuioc, pătrunjel uscat și mix italian
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • pătrunjel proaspăt
  • opțional: fulgii de drojdie inctivă (înlocuiește parmezanul)

Mod de preparare:

 

Pasul 1: Spălăm roșiile cherry și le punem într-o tavă alături de puțin suc de roșii și apă. Puteți folosi și roșii mari, nu neapărat cherry! Le dăm la cuptor timp de 10 minute!

 

Pasul 2: Între timp punem pastele la fiert într-o oală cu apă și puțină sare. Fierbeți pastele conform indicațiilor de pe pachet! Eu am folosit paste spiralizate!

 

Pasul 3: După ce roșiile s-au copt, le storcosesc cu o furculiță și adaug brânzica de caju, condimentele (oregano, busuioc, pătrunjel uscat și mixul italian). Apoi adaug și pastele scurse de apa în care au fiert. Amestec bine și opțional adaug și 1 lingură ulei de măsline extravirgin!

 

Adaug uleiul la final pentru a evita încălzirea acestuia la temperaturi înalte. Este mai sănătos așa! Mai adaug pătrunjel proaspăt la final. Opțional puteți adauga fulgii de drojdie inactivă. Aceștia înlocuiesc parmezanul.

 

Bon appetit!

 

Paste cu brânză

 

Paste cu brânză si rosii

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

 

CORNULETE CU BRANZA DE POST

 

Leave a Reply