Retete, retete vegane
Leave a comment

Ghiveci din dovleac placintar, ghimbir + 1 ingredient secret

Am avut cereri în familie  folosesc dovleacul plăcintar acum cât încă mai este sezonul lui. O supă cremă, o prăjitură, o plăcintă, un cookie, orice ceva bun şi sănătos. M-am gândit mai schimb puţin, mi impresionez pozitiv papilele gustative şi … m-am pus pe treaba.

Mâncărica este gândită astfel încât păstrăm cât mai mulţi nutrienţi în alimente. O observaţi adaug uleiul la sfârşit astfel încât nu îl supunem la temperaturi înalte şi devină nociv. Gustul experimentat de mine este absolut impresionant. Nu cred am mai mâncat aşa ceva atât de bun!

Am pentru voi o super reţeta de încercat. Când loveşte inspiraţia … ce pot zic minunez şi pe mine 🙂

mancarica-2

Ingrediente:

– 2 dovlecei mici verzi
– jumătate de dovleac plăcintar
– jumătate de ţelină rădăcina
– 1 ceapă medie
– 1 cartof mare
– 4-5 căţei usturoi
– 3 fire ceapă verde (opţional)
– jumătate linguriţă de ghimbir uscat pudră
– o lingură ulei măsline extravirgin
– pătrunjel uscat
–  busuioc uscat
– sare neiodată după gust
ingredientul surpriză: nucşoară

Gustul nucşoarei se îmbină atât de bine cu ghimbirul uscat încât îţi da senzaţia eşti într-o ţară exotică şi mănânci cine stie ce minunăţie. Eu una m-am lins pe degete, toate cele 10 🙂 Reţeta este foarte simplă, delicioasă şi uşor de făcut.

mancarica1

Primul pas: Tăiem şi punem dovleacul plăcintar în cuptorul încins pentru a îl coace puţin. După aproximativ 40 minute (în funcţie de capacitatea de încingere a fiecărui cuptor) scoatem dovleacul şi îl lăsăm la răcit.

Pasul 2: Tăiem dovlecei verzi, cartoful, ceapa, ţelina şi usturoiul în cubuleţe, nu foarte mici se zdrobesc şi nu o ne mai placă estetic.

Pasul 3: Punem într-o tavă doar cartofii şi ţelina cu o cană de apă şi îi introducem în cuptor. De ce? Aceştia au o consistentă mai tare, se gătesc mai greu iar eu vreau evit gătesc prea mult şi celalalte legume.

Pasul 4: După 15 minute adăugăm legumele: dovlecei verzi, ceapa, usturoiul şi adăugăm condimentele uscate: busuioc şi pătrunjel. Lasăm la cuptor pentru 20 minute până toate legumele capată o consistentă mai moale.

Pasul 5: Tăiem cubuleţe şi dovleacul plăcintar, îl stropim cu uleiul extravirgin, cu praful de ghimbir şi jumătate de linguriţă nucşoară. Amestecăm bine şi introducem lângă celalalte legume. Oprim cuptorul şi lăsăm se întrepătrundă toate gusturile.

mancarica-3

 asigur este ceva extraordinar!

urez poftă bună!

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să imi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce far verde 🙂. Poti da subscribe sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

Leave a Reply