Deserturi rapide, Retete
comments 2

Mousse de avocado cu cacao + floricele comestibile!

Sunt oare doar eu cea care a observat există localuri unde prezentarea platoului / farfuriei este superbă dar gustul mâncării este mediocru – nu impresionează? Sau viceversa, mi se întâmplă doar mie comand un desert şi primesc o farfurie aproape dezasamblată, dar atunci când încep îmbuc pardon … mananc,  rămân impresionată până la lacrimi? Eu azi mi-am propus un alt lucru!!! Vreau va demonstrez se pot atinge ambele targheturi împreună. Vrei îţi impresionezi papilele gustative? Vrei îţi impresionezi simţul vizual? Sau vrei ţi impresionezi invitaţii? Am găsit soluţia! O reţetă super super simplă de făcut. Un desert uşor dar delicios de apetisant!

Mousse de avocado cu cacao + floricele comestibile!

Eu am preparat acest desert în mai multe moduri pentru a  lăsa ocazia alegeţi voi varianta preferată:

Ingrediente 2 portii pentru toate tipurile de mousse mai jos prezentate:

– 1 avocado mare sau 2 medii

– cacao

– miere

– 50g migdale

– 10g seminţe de chia

– 10g seminţe de cânepă

Varianta 1: avocado + cacao + miere + seminţe de chia!

Mod preparare: Se hidratează pentru 5 minute o lingură(10g) seminţe de chia. Când acestea şi-au mărit volumul putem le adăugăm ca prim strat pe fundul paharului.

Se curată avocado-ul de coajă şi se mixează cu ajutorul unui blender vertical împreună cu 1 lingură mare de cacao + 1 lingură de miere. Eu am ales varianta blenderului vertical deoarece rezultă un mousse mult mai cremos. Am încercat şi varianta robotului de bucătărie dar nu am obţinut un rezultat la fel de omogen şi cremos.

Se adaugă avocado-ul peste seminţele de chia şi se ornează cu o floricică comestibilă!

       

Varianta 2: avocado + cacao + miere + seminţe de cânepă

Mod preparare: Se curată avocado-ul de coajă şi se mixează cu ajutorul unui blender vertical împreună cu 1 lingură mare de cacao + 1 lingură de miere. Dupa ce le-am mixat am adaugat semintele de canepa si le-am amestecat bine. Am asezat mousse-ul în pahar si am ornat deliciosul desert cu floricele comestibile!

Varianta 3: avocado + cacao + miere + migdale decojite

Mod preparare: Se curată avocado-ul de coajă  şi se mixează cu ajutorul unui blender vertical împreună cu 1 lingură mare de cacao + 1 lingură de miere. Eu am ales varianta blenderului vertical pentru  rezultă un mousse mult mai cremos. Am încercat si varianta robotului de bucătărie dar nu am obtinut un rezultat la fel de omogen şi cremos.

Dacă alegeţi migdalele decojite, atunci este necesar doar le hidrataţi peste noapte şi apoi le mixati în blender împreună cu 50 ml apă până când capătă textura de cremozitate albă 🙂

Dacă alegeţi varianta migdalelor cu coajă şi dacă nu deţineţi un blender foarte performant, atunci  recomand după hidratarea acestora,  le curăţaţi de coajă pentru a nu strica textura mousse-ului! Asezonati cu putină cacao pe deasupra 🙂

Varianta 4: avocado + cacao + miere + migdale decojite aşezate în 3 straturi

Mod preparare: Se curată avocado-ul şi se mixează cu ajutorul unui blender vertical împreună cu 1 lingură mare de cacao + 1 lingură de miere. Eu am ales varianta blenderului vertical pentru am observat rezultă un mousse mai cremos. Am încercat şi robotul de bucătărie dar nu am obtinut un rezultat la fel de omogen şi cremos.
Dacă alegeţi varianta migdalelor decojite, este necesar atunci doar le hidrataţi peste noapte minim 8 ore şi apoi le mixati în blender împreună cu 50 ml apă. Le aşezăm în pahar sub formă de straturi. Pentru stratul superior de avocado mai adăugăm puţină cacao pentru a rezult o culoare mai accentuată!

Varianta 5: avocado + seminte de chia

Această variantă reprezintă mai mult o gustărică sănătoasă! Hidratăm seminţele de chia pentru 5 minute, apoi le adăugăm pe fundul paharului! Omogenizăm avocado-ul cu ajutorul blenderului până ajunge la o consistentă pufoasă şi cremoasă 🙂 Îl adăugăm peste seminţele de chia şi ornăm cu o frumoasă floricică 🙂

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să imi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce far verde 🙂

Poftă bună!

2 Comments


Leave a Reply