Deserturi rapide, Mic Dejun, Retete
comment 1

Mic dejun din mei cu mango şi cremă de caju!!!

Dap! Exact cum ai auzit / citit 🙂

Mic dejun cu mei super delicios, apetisant, cremos, săţios dar mai ales . . . hrănatos 🙂

Ne teleportează papilele gustative către o altă dimensiune . . . este pur şi simplu amazing!

De ce am ales meiul ca ingredient de bază? Acesta conţine mulţi nutrienţi dar 2 dintre acestia pe care doresc îi menţionez în mod special sunt siliciul si magneziul.

Siliciul joaca un rol foarte important in organismul uman, este prezent în vasele de sânge, oase, cartilagii, păr, ligamente, plămâni, noduli limfatici, muşchi, unghii, piele, dinţi, tendoane. Siliciul joacă un rol conex în sprijinirea calciului pentru creşterea şi întreţinerea articulaţiilor şi oaselor. Acesta redă flexibilitatea în oase prin creşterea cantităţii de colagen (proteină componentă a oaselor). Un alt beneficiu important de menţionat este ca pentru copii o dietă bogată în siliciu protejează dintii împotriva cariilor.

Magneziul de asemenea are un rol foarte important, reduce severitatea astmului şi frecvenţa atacurilor de migrenă. Magneziul ajută in scăderea tensiunii arteriale si este esenţial pentru funcţionarea corespunzătoare a muşchilor şi a sistemului nervos.

 

Ingrediente

– 50g mei

– 1 lingură miere

– o bucăţică mango

– un kiwi

– 20 g caju

– 2 linguri de goji

– un praf de cacao şi scorţişoară

Inimioara din imagine este ciucalată 🙂 homemade făcută doar din 3 ingrediente. Reţeta în curând!

 

Mod de preparare:

Pasul 1: Spălăm bine bine meiul în aproximativ 4-5 ape. Apoi îl punem la fiert la foc mic, o parte mei la 2 părţi de apă. Atenţie odată ce apa începe fiarbă meiul se va umfla, îşi va dubla volumul şi în aproximativ 5 minute stingem focul. Punem la răcit meiul şi îl amestecăm cu 1 lingură miere.

Pasul 2: Tăiem mango-ul şi Kiwi în bucăţele sau feliuţe

Al 3-lea pas: Punem în blender 2 linguri de caju + 50ml apă şi vrum vrum până se transformă într-o textură cremoasă.

Pasul 4: Începem şi ornăm borcanul in straturi după bunul plac. Puteţi folosiţi şi alte fructe dacă doriţi.

Ţi-a plăcut reţeta? 

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să imi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce far verde 🙂

 urez savurare plăcută!

1 Comment


Leave a Reply