De ce quinoa neagră?
- are o textură mai crocantă şi boabele nu se lipesc între ele;
- nu conţine gluten;
- protejează organismul împotriva bolilor cronice, boli de inima, cancer, diabet;
- este o sursă de proteină completă;
- conţine vitamina B, fibre, vitamina E, fier, fosfor, magneziu şi zinc;
- este, de asemenea, bogată în mangan, cupru şi acid folic.
- conţine o cantitate mare de grăsimi sănătoase.
Ingrediente:
– 200g hrişcă maro
– 100g quinoa neagră
– 1 ardei kapia roşu
– 1 ceapă medie
– 4 ciuperci
– un vârf din fiecare: busuioc, oregano, pătrunjel
– sare după gust
Mod de preparare:
Am pus hrişca şi quinoa separat la fiert după ce le-am spălat bine bine în vreo 2-3 ape. Quinoa în special trebuie spălată deoarece coaja conţine o substanţă care îi da un gust amar dacă nu este spalată si îndepărtată.
Hrişca pe care am ales-o pentru această reţetă este maro. Înseamnă că nu este crudă, este deja puţin coaptă. Cea crudă are culoarea bej-verzui.
Quinoa va fierbe în aproximativ 30 min.
Hrişca în aproximativ 10-15 min.
Între timp tăiem ceapa si ardeiul in cubuleţe mici mici pentru a putea fi preparate mai repede şi cu uşurinţă.
Separat punem 100ml apă într-o tigaie, împreună cu ciupercile, ceapa tăiată mărunt şi ardeiul. De îndată ce au început să se înmoaie, se adaugă hrişca şi quinoa. Apoi adăugăm (busuioc, oregano, pătrunjel) şi se amestecă bine bine. Se mai lasă pe foc circa 10 min ca să se întrepătrundă gusturile.
Eu nu adaug ulei. Consider că nu este necesar. Mâncarea este foarte delicioasă și fără adaos de ulei. Stim cu toții că la temperaturi înalte uleiul devine toxic.
Vă urez poftă bună!
2 Comments