Mic Dejun, Retete, retete vegane, Uncategorized
Leave a comment

Lipie din hrisca – 2 ingrediente!

 

M-am îndrăgostit pe loc de aceste lipii / clătite / tortillas – cum vreți voi să le numiți!

 

Am testat tot felul de lipii / clatite din fulgi de ovăz, semințe de in – variante mult mult mai sănătoase față de ceea ce găsim pe piață, dar nici una nu întrece  aceasta variantă din hrișcă! Este amazing! I love it! ❤️

Îmi place lipia / clătită / tortilla din hrișcă pentru că:

😋 deliciosă

👌 sanatoasă

❤️ simplu de preparat

 fără gluten

☘️ hrisca contine toti aminoacizii esentiali organismului

Ingrediente lipie hrișcă:

  • 300g hrișcă crudă (verde)
  • 500ml apa plată

 

Mod de preparare lipie hrișcă:

 

Primul pas: Hidratam hrișca pentru minim 8 ore sau cel mai bine peste noapte.

Al 2-lea pas: După ce hrișca s-a hidratat, scurgem apa în care a stat și o clătim bine în apa rece.

Al 3-lea pas: Adăugăm hrișca în blender împreună cu puțină sare și apa și vrum vrum vrum până ce această se va mixa bine. Compoziția va fi mai subțire decât cea de clătită tradițională dar nu va panicați – totul este în regulă.

Al 4-lea pas: Este important să folosim o tigaie care nu lipește  – în cazul meu din ceramică. Începem și formăm clătitele 🙂 cu ajutorul unui polonic sau linguri (vezi video).

Coacem câte 1 minut pe fiecare parte și gata!!!

Și cel mai mișto lucru este că poți combina aceste lipii / clătite atât cu ceva sărat cât și cu ceva dulce!

 

 

RETETA VIDEO!

 

 

 

 

Leave a Reply