Faceti cunostinta cu noul meu fel de lipie preferata – Lipie de hrisca! ❤️
M-am îndrăgostit pe loc de aceste lipii / clătite / tortillas de hrisca – cum vreți voi să le numiți!
Hrișca contine zero gluten, așa că, dacă sunteți sensibili la gluten, va recomand sa incercati aceste lipii din hrisca!
Am testat tot felul de lipii / clatite din fulgi de ovăz, semințe de in – variante mult mult mai sănătoase față de ceea ce găsim pe piață, dar nici una nu întrece aceasta variantă din hrișcă! Este amazing! I love it! ❤️
Îmi place lipia / clătită / tortilla din hrișcă pentru că:
😋 deliciosă
👌 sanatoasă
❤️ simplu de preparat
✅ fără gluten
☘️ hrisca contine toti aminoacizii esentiali organismului
Ingrediente lipie hrisca:
- 300g hrișcă crudă (verde) nehidratată – 500g hidratată
- 500ml apa plată
Mod de preparare lipie hrisca:
Primul pas: Hidratam hrișca pentru minim 8 ore sau cel mai bine peste noapte.
Al 2-lea pas: După ce hrișca s-a hidratat, scurgem apa în care a stat și o clătim bine în apa rece.
Al 3-lea pas: Adăugăm hrișca în blender împreună cu puțină sare și apa și vrum vrum vrum până ce această se va mixa bine. Compoziția va fi mai subțire decât cea de clătită tradițională dar nu va panicați – totul este în regulă.
Al 4-lea pas: Este important să folosim o tigaie care nu lipește – în cazul meu din ceramică. Începem și formăm clătitele 🙂 cu ajutorul unui polonic sau linguri (vezi video).
Coacem câte 1 minut pe fiecare parte și gata!!!
Și cel mai mișto lucru este că poți combina aceste lipii / clătite atât cu ceva sărat cât și cu ceva dulce!
Puteți experimenta întotdeauna cu diferite “umpluturi” sau toppinguri pentru a savura lipiile de hrisca într-un mod cat mai delicios! Eu de obicei folosesc legumele disponibile în frigider.
RETETA VIDEO!
Alte retete recomandate: