Mic Dejun, Retete, Retete raw vegane, sucuri si smoothies
Leave a comment

Lapte Ovaz – homemade Reteta Video!

lapte de ovaz

 

Luând în calcul diverse considerente . . . știu că mulți dintre voi nu mai consumați lapte de origine animală. Fie că este vorba despre o motivație etică, de sănătate sau pur și simplu intoleranță la lactoză va împiedică să mai consumați lapte de origine animala – m-am gândit să vin în ajutorul vostru cu o nouă idee / rețetă de Lapte vegetal. – Lapte ovaz 😉🥰

 

Am tot testat de-a lungul timpului diverse variante de lapte vegetal, va las rețetele aici: lapte de migdale, lapte de cocos … dar acum a venit vremea mult căutatului lapte de ovăz.

 

Este mult mai simplu și mai economic să prepari laptele de ovăz acasă decât să îl cumperi de la magazin. Pe lângă motivul evident economic, varianta de lapte homemade este și mult mai sănătoasă.

De ce? Din păcate laptele din comerț conține tot felul de ingrediente (conservanți, uleiuri, zahăr sau sare) care ajută la prelungirea perioadei de valabilitate, dar care nu sunt tocmai sănătoase.

 

Ovăzul conține fier, magneziu, zinc, seleniu – este bogat în proteine conține toți cei 9 aminoacizi esențiali organismului. Acesta reduce colesterolul, întărește sistemul imunitar și este bogat în antioxidanți.

 

lapte de ovaz

 

Ingrediente lapte de ovaz:

 

  • 100g ovăz
  • 700 – 1000ml apă plată (depinde cât de concentrat doriți laptele)
  • 20g caju (*opțional) pentru mai multă cremozitate

 

Mod de preparare lapte ovaz:

 

Pasul 1: Ovăzul conține acid fitic ( acesta împiedică absorbia nutrienților). Așadar luând în considerare acest lucru: este necesar să hidratam ovăzul. Vă recomand să îl hidratați 30 min în apă călduță. Apoi să îl scurgeti și să îl clătiți în câteva ape. Veți observa că acesta lasă o apa tulbure 🙂

Opțional: Hidratați și caju-ul în apa caldă 30min – 1 oră.

 

Pasul 2: Introduceți ovăzul, caju-ul și apa într-un blender și vrum vrum vrum până ce totul se transformă într-un lapte delicios 🙂 Dacă doriți puteți să adăugați și puțină vanilie – fie semințele dintr-un baton de vanilie fie pudra de vanilie naturală – nu recomand esența de vanilie!

 

Pasul 3: Cu ajutorul unui tifon sau a unui săculeț special pentru făcut lapte vegetal, stoarcem lichidul și separăm pulpa de lapte. Atenție fibrele de ovaz nu le aruncați, eu le-am folosit in terciuri de ovaz sau la deserturi deliciose! Sau mai puteți să le folosiți în salate.

 

 Laptele de ovăz merge introdus într-o multitudine de rețete:

 

  • terci de ovaz
  • lapte cu cereale
  • smoothies cu fructe si legume
  • dulciuri vegane / de post
  • budinca de chia
  • granola cu lapte

❤️Rețetă video❤️

 

 

 

 

Alte retete recomandate

 

Lapte de migdale

 

lapte de migdale

Leave a Reply