Deserturi rapide, Deserturi vegane, Retete
Leave a comment

Îngheţată raw vegană cu ciocolată, zmeură si afine!

Este vară! Ce consumam cu precădere vara? Care este primul desert de vară care îţi trece prin minte atunci când te gândeşti la o zi toridă de vară! O zi atât de caldă încât îţi vine te topeşti! Păi de ce te topeşti tu . . . când poţi topeşti o îngheţată sănătoasă ca te răcoreşti!

Aşadar din categoria am testat – am încercat – am un feedback – prezint o îngheţată vegană 100% făcute din ingrediente naturale şi sănătoase!

De ce îngheţată homemade raw vegană şi nu îngheţată convenţională din comerţ!

– nu conţine coloranţi – culorile sunt 100% naturale;

– nu conţine zahăr sintetic – gustul dulce este dat de fructe;

înghetata raw nu conţine aditivi, potenţiatori de aromă, agenţi de îngroşare, emulgatori;

– are un gust la fel de bun ca îngheţata convenţională;

puteţi o ţineţi la congelator destul de mult fără ca aceasta se strice;

atenţie! creează dependenţă 🙂

Ingrediente îngheţată:

Aromă de zmeură/ căpşuni

– 2 banane congelate

– 1 cană de zmeura sau căpşuni proaspete

– 1 lingură nectar cocos

Aromă de ciocolată

– 2 banane congelate

– 1 lingură nectar cocos

– 50ml apă sau lapte vegetal

– 1 lingură mare de cacao sau carob

– 1 lingură unt de cocos (opţional)

Aromă de afine / mure / dude negre

– 2 banane congelate

– 1 cană afine / mure / dude – după preferinţă

– 1 lingură nectar cocos

 

Mod de preparare:

Pasul 1 este congelam bananele pentru câteva ore. Puteţi le puneţi la congelator peste noapte.

Pasul 2 Aromă de căpşuni sau zmeură(depinde ce găsim în sezon). Adăugăm prima oară în blender zmeura sau căpşunile proaspăt spălate şi curăţate împreună cu nectarul de cocos. Vrum vrum până ce acestea se mixează bine! După ce s-a creat o pastă lichidă omogenă adăugăm bananele congelate şi vrum vrum până ce totul este perfect mixat şi capătă o textură tare cremoasă!

Pasul 3: Aromă de ciocolată: Adăugăm nectarul si untul de cocos împreună cu cacao şi laptele vegetal pentru a omogeniza conţinutul. Apoi adăugăm bananele congelate şi vrum vrum din nou până ce textura rezultată este una cremoasă!

– Pasul 4: Aromă de afine / mure sau dude. Aici las pe voi alegeţiatâta timp când culoarea rezultată este rosu – violet – este perfect! Adăugăm în blender murele si afinele (în cazul meu )proaspăt spălate şi curăţate împreună cu nectarul de cocos.

După ce s-a mixat destul de bine conţinutul, adăugăm bananele congelate şi vrum vrum până ce totul este perfect mixat şi capătă o textură cremoasă! Pentru decor am folosit afine, coacăze, zmeură, fulgi de cocos şi fructul dragonului!

Când consumăm îngheţată?

 

De preferat este ca îngheţata se consume imediat! Totuşi dacă doriţi faceţi o cantitate mai mare şi o păstraţi la congelator – recomand scoateţi îngheţata din congelator cu minim 15 minute înainte de consum, pentru a se topi puţin! De ce? Pentru fructele folosite conţin o cantitate mare de apă care îngheaţă!

O placă maxim reţeta de îngheţată pentru este sănătoasă şi nu conţine coloranţi şi arome artificiale!

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să imi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce farverde 🙂. Poti da subscribe sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cunoutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

 

 

Leave a Reply