Deserturi rapide, Retete, Uncategorized
Leave a comment

Înghețată cocos 🥥- doar 3 ingrediente!


 

Dacă ești una din acele persoane care adoră aroma de cocos 😍🥥 atunci cu siguranță această înghețată va fi pe placul tău. Este o rețetă simplă, foarte ușor de preparat 🍦 și te asigur că este super delicioasă si sănătoasă.

 

Sunt necesare 3 ingrediente simple, naturale și integrale. Aroma de cocos 🥥 este data de către crema de cocos.

Am ales o cremă de cocos densă care prezintă o concentrație crescută de grăsimi pentru a lega bine ingredientele.

 

Am folosit crema de cocos Isola Bio Cuisine care este de fapt un lapte dens/cremos si care s-a dovedit a fi super mega delicios în această retetă. Îmi place foarte mult faptul că nu conține bazaconii ca multe alte tipuri de lapte. Pentru mine este foarte importantă calitatea produselor.

Crema de cocos este o inovație culinară care provine din bucătăria asiatică.

 

Din punctul meu de vedere aroma de cocos învăluie preparatele cu o dulceată cu totul deosebită. De asemenea totul căpăta o textură super cremoasă și o aromă naturală / exotică.

 

Crema vegetală de cocos folosită de mine reprezintă o alternativă vegetală a smantanii pentru gătit si poate fi folosită pentru sosuri, salate si bineinteles dulciuri.

Este un produs vegetal fără gluten si fără lactoză.

Îl puteți găsi online pe site-ul Biomania.ro

 


Am decis să creez această înghețată pentru toate gusturile, este potrivită atât pentru copii cât și pentru adulți. Nu este foarte dulce, dar gustul si aroma înghețatei fi schimbate în funcție de preferințele fiecăruia. Așa cum v-am îndemnat de atâtea ori … jucați-vă cu ingredientele după bunul vostru plac, fiți creativi în propria voastră bucătărie!

❤️ Avem nevoie doar de 3 ingrediente și puțină iubire ❤️

 

 

 

Ingrediente înghețată cocos:

 

– 2 banane medii

– 100ml lapte/crema de cocos Isola Bio Cuisine 

Optional: căpșuni mixate în blender

 

Mod de preparare înghețată de cocos:

 

Aici intervine partea simpatică, modul de preparare este foarte simplu.

 

Pasul 1: Congelam bananele (dacă doriți – puteți sări peste acest pas – cu condiția ca la final să lăsați înghețata mai mult la concelator);

Pasul 2: Introducem bananele (congelate) în blender alături de crema de cocos și vrum vrum până ce se mixează bine. Apoi turnăm conținutul în formele de înghețată. Dăm la congelator pentru 1 oră cât să se întărească puțin. Dacă nu dorești să adaugi fructe (pasul 3) atunci poți lăsa înghețata la congelator până dimineață.

Pasul 3: Mixam câteva căpșuni / zmeură sau ce fruct preferați. După o oră de congelare, adăugăm fructele în formele de înghețată și amestecăm puțin (vezi video) pentru a crea un frumos contrast de culori.

Apoi dăm din nou la congelator pentru 3 ore. Și … tam tam … înghețata este gata! fără aparat de înghețată, fără zahăr adăugat și fără bazaconi.

 

RETETA VIDEO

❤️ Nu uita să te distrezi atunci când gătești ❤️

 

Leave a Reply