Tips & Tricks Alimente
Leave a comment

Îmbunătăţirea sistemului imunitar prin pulberea din iarbă de grâu

Am mai vorbit deja despre sucul verde din legume proaspete. Astăzi m-am gândit upgradez puţin reţeta şi adaug un element cheie – pudra din iarbă de grâu.

Ce este iarba de grâu?

Iarba de grâu este iarba tânără a plantei de grâu (Triticum aestivum), culeasă imediat după germinare. Se stoarce pentru a obţine suc sau se transformă în pudra. Pentru că nu mulţi dintre noi avem cunoştinţele, răbdarea sau aparatura pentru a stoarce suc proaspăt din iarbă de grâu, apelăm la cea de-a 2-a varianta mai uşor accesibilăpudră din iarbă de grâuSe găseşte în toate magazinele de tip Plafar.

iarba-1

Ce conţine?

– o sursă excelentă de acid folic, beta caroten şi vitamina C
conţine de 2 ori mai multe fibre decât ovăzul pe aceeaşi cantitate de produs.
– este bogată în vitamina E

Minerale / 100g
Calciu 321mg
Fier 33mg
Zinc 3.6mg
Cupru 0.5mg

De ce ar trebui să consumam?

  • Alcalinizează organismul
  • Alimentează celulele cu oxigen
  • Detoxifică şi ajută la pierderea în greutatate
  • Creşte energia pozitivă a organismului
  • Regenerează celulele
  • Întăreşte sistemul imunitar
  • Gargară cu suc de iarbă de grâu împrospătează respiraţia şi întăreşte gingiile.
  • Clorofila din iarbă de grâu se aseamănă foarte mult cu hemoglobina, componenta sângelui care transporta oxigenul. Astfel, clorofila este foarte compatibilă cu sângele uman şi întăreşte transportul nutrienţilor în toate celulele corpului;
  • În conformitate cu UCLA Brain Research Institute iarba de grâu este legată de îmbunătăţirea funcţionarii sistemului digestiv şi prevenirea constipaţiei. Este, de asemenea, utilizată ca tratament pentru sindromul colonului iritabil şi probleme legate de refluxul gastric.

iarba

Cea mai bună parte este , spre deosebire de grâu, acest supliment este fără gluten. Pulberea de iarbă de grâu poate fi amestecată în apă pentru a face o băutură nutritivă sau poate fi chiar şi adăugata la sucuri şi smoothies.

Nu este indicat începeţi suplimentarea cu o doză mare de suc sau pudra din iarbă de grâu, pentru poate avea efecte secundare. De preferat începeţi cu o doză mică(jumătate de linguriţă) şi apoi treptat putem mari doza până la o linguriţă pe zi.

Surse:

http://www.livestrong.com/article/89506-benefits-wheatgrass-powder/

https://draxe.com/discover-amazing-wheat-grass/

 

Leave a Reply