pranz / cina, Retete, retete vegane
Leave a comment

Hummus delicios cu leurdă şi măcriş!

Din ce este făcut hummus-ul?

Este necesar recunosc m-am îndrăgostit de năut! A devenit una dintre legumele mele preferate top 5 🙂 Nu vreau dezmint fasolea sau mazărea noastră care sunt la fel de delicioase – dar năutul îmi creează şi această senzaţie de exotic – de peste hotare – o legumă antică venită din ţările calde.

Dat fiind totuşi ne aflăm pe tărâmuri româneştişi este benefic consumăm produse locale şi de sezon – eu m-am gândit n-ar fi o ideea rea combin un aliment mai exotic cu unul pur românescleurdă provenită din flora spontană!

Cu siguranţă deja ai încercat hummus-ul din localurile arăbeştiturceşti care te-au învăluit cu aroma lor puternic aromată. De ce nu încerci îl faci şi tu acasă? Este simplu şi mult mai ieftin 🙂

 

Ingrediente hummus:

– 250g năut

– 15 fire de leurdă

– 2 linguri tahini (sos susan)

– 1 lingură ulei măsline

sucul de la jumătate lămâie

– 1 lingurita chimion pudră

sare neiodată după gust

Mod de preparare:

1. Este necesar hidratăm năutul cu o noapte înainte – timp de 12 ore. Acesta se va umfla şi va fierbe mai uşor. După ce l-am lăsat la înmuiatîl punem la fiert în apă călduţă. Acesta va fierbe cam în aproximativ 2 ore. Putem îl încercăm cu o furculiţădacă aceasta intră uşor în boaba de năut, înseamnă este fiert bine. Nu uitaţi schimbaţi apa in timpul fierberii cel puţin 1 dată, pentru a mai înlătura din acidul fitic din coaja năutului.

2. Îl lăsăm la răcit şi apoi îl introducem în robotul de bucătărie şi vrum vrum până ce începe se mărunţească. Adăugăm lămâia şi uleiul şi chiar puţină apă proapată pentru a ajuta robotul în mărunţirea năutului. Eu am adăugat cam 50ml apă plată. Apoi adăugăm sarea, chimionul şi leurda tăiată mărunt. Vrum vrum din nou până ce ajunge la consistenta unei paste cremoase!

3. Pentru salată mea de tabouleh am folosit microplante de linte – ridiche roşieşi măcriş roşu.

Mai multe informaţii despre aceste bombe nutriţionale – microplantele – găsiţi aici!

urez poftă bună!

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să imi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce far verde 🙂. Poti da subscribe sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate.

Leave a Reply