Am avut cereri în familie să folosesc dovleacul plăcintar acum cât încă mai este sezonul lui. O supă cremă, o prăjitură, o plăcintă, un cookie, orice ceva bun şi sănătos. M-am gândit … să mai schimb puţin, să–mi impresionez pozitiv papilele gustative şi … m-am pus pe treaba.
Acest Ghiveci de legume este gândit astfel încât să păstrăm cât mai mulţi nutrienţi în alimente. O să observaţi că adaug uleiul la sfârşit astfel încât să nu îl supunem la temperaturi înalte şi să devină nociv. Gustul experimentat de mine este absolut impresionant. Nu cred că am mai mâncat aşa ceva atât de bun!
Am pentru voi o super reţeta de încercat. Când mă loveşte inspiraţia … ce pot să zic… mă minunez şi pe mine 🙂
Ingrediente Ghiveci de legume:
– 2 dovlecei mici verzi
– jumătate de dovleac plăcintar
– jumătate de ţelină rădăcina
– 1 ceapă medie
– 1 cartof mare
– 4-5 căţei usturoi
– 3 fire ceapă verde (opţional)
– jumătate linguriţă de ghimbir uscat pudră
– o lingură ulei măsline extravirgin
– pătrunjel uscat
– busuioc uscat
– sare neiodată după gust
ingredientul surpriză: nucşoară
Gustul nucşoarei se îmbină atât de bine cu ghimbirul uscat încât îţi da senzaţia că eşti într-o ţară exotică şi mănânci cine stie ce minunăţie. Eu una m-am lins pe degete, toate cele 10 🙂 Reţeta este foarte simplă, delicioasă şi uşor de făcut.
Mod de preparare Ghiveci de legume
Primul pas: Tăiem şi punem dovleacul plăcintar în cuptorul încins pentru a îl coace puţin. După aproximativ 40 minute (în funcţie de capacitatea de încingere a fiecărui cuptor) scoatem dovleacul şi îl lăsăm la răcit.
Pasul 2: Tăiem dovlecei verzi, cartoful, ceapa, ţelina şi usturoiul în cubuleţe, nu foarte mici că se zdrobesc şi nu o să ne mai placă estetic.
Pasul 3: Punem într-o tavă doar cartofii şi ţelina cu o cană de apă şi îi introducem în cuptor. De ce? Aceştia au o consistentă mai tare, se gătesc mai greu iar eu vreau să evit să gătesc prea mult şi celalalte legume.
Pasul 4: După 15 minute adăugăm legumele: dovlecei verzi, ceapa, usturoiul şi adăugăm condimentele uscate: busuioc şi pătrunjel. Lasăm la cuptor pentru 20 minute până toate legumele capată o consistentă mai moale.
Pasul 5: Tăiem cubuleţe şi dovleacul plăcintar, îl stropim cu uleiul extravirgin, cu praful de ghimbir şi jumătate de linguriţă nucşoară. Amestecăm bine şi introducem lângă celalalte legume. Oprim cuptorul şi lăsăm să se întrepătrundă toate gusturile.
Vă asigur că este ceva extraordinar!
Vă urez poftă bună!
Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să imi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce far verde 🙂. Poti da subscribe sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!