Retete, Retete raw vegane, Supe / Ciorbe
Leave a comment

Supă de roșii – Gazpacho! Rețeta Video!

 

Gazpacho este o supă raw de roșii, consumată de obicei în perioada verii. Este provenită din zona Andalusia – Spania! Este o rețetă ce devine din ce în ce mai populară,  perfectă pentru zilele călduroase de vară sau atunci când dorim să mâncăm ceva ușor și răcoritor!
 
Gustul de gazpacho diferă de supa noastră tradițională de roșii, acesta conține și câteva ingrediente mai deosebite! 

Supa se consumă raw / crudă! Ce înseamnă asta?

Înseamnă că nu o vom prepară termic, nu o vom supune la temperaturi înalte, astfel încât toți nutrienții vor rămâne intacți. Iar noi ne putem bucura atât de gust dar și de efectele ei benefice.
 
Printre ingredientele incluse în rețeta tradițională de gazpacho regăsim și pâinea albă. Eu am eliminat-o din considerente de sănătate. Supa este absolut delicioasă, ușor de preparat și gustul este inconfundabil, în special când folosim roșii românești de sezon.
 
Vă recomand să încercați măcar 1 dată – o să vă îndrăgostiți pe loc. Dacă folosiți busuioc proaspăt – credeți-mă . . .  o să deveniți dependenți de această aromă intensă și racoroasă!  

Ingrediente supa gazpacho:

 
– 500g roșii cherry sau roșii normale românești (dacă sunt în sezon)
 
– lapte de caju sau migdale 150g
 
– 1 ardei mare kapia
 
– 3 – 4 căței de usturoi românesc
 
– un vârf de ghimbir proaspăt
 
– 1 lingură ulei de măsline presat la rece
 
– 1 lingură busuioc uscat sau câteva frunze de busuioc proaspăt
 
– un praf de sare și piper
 
– 2 roșii uscate (opțional) – dar la gust se va simți diferența

 

– adăugați și puțină apa pentru omogenizarea mai ușoară a ingredientelor
   

Mod de preparare supa gazpacho:

 
 Se introduc toate ingredientele în blender și vrum vrum (aproximativ 30 / 40 secunde) până ce supa noastră căpăta o textură omogenă și cremoasă. Cantitatea de apa adăugată va depinde foarte mult și de cât de zemoase sunt roșiile. Va recomand să adăugați apa treptat pentru a ajunge la consistența dorită.
 
Mie personal îmi place foarte mult acesta supă. Este o variantă super ușoară și racoroasă!
 
Acum nu va rămâne decât să o savurați … in a hot summer day !

 

Pentru prepararea supei eu am folosit blenderul Perfect Smoothie! Mai multe detalii despre acesta găsiți aici!

Eu l-am pus la treabă și trebuie să recunosc a trecut toate testele! Am preparat supe, smoothies, lapte de migdale și cocos, înghețată, iaurt de cocos, unt de arahide si tahini!

 

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol. Mă găseşti si pe facebook dolcefarverde 🙂. Poti da subscribe la blog sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

 

Leave a Reply