Retete
Leave a comment

Frittata spaniolă – Omletă Vegană! Reteta Video!

 

Frittata spaniolă sau Omletă Vegană este preparată din năut, cartofi și branzică de caju! Este un preparat foarte versatil și se combină bine cu orice legume sau verdețuri. Frittata merge servită cu o varietate de sosuri.

 

Această versiune a fost adaptată pentru a fi potrivită atât pentru vegani, cât și pentru cei ce țin post. Poate fi servită cu legume de sezon la alegere. Nu numai că este deliciosă, dar este ușor de făcut. Avem nevoie de doar  6 ingrediente. Să începem!

 

Important de retinut! Gustul de omleta este dat de sarea neagră. Sarea neagra provine din Asia de Sud și are un miros sulfuric înțepător. Este, de asemenea, cunoscută si sub numele de „sare neagră de Himalaya”. Când este adăugată la anumite feluri de mâncare creează o aromă uimitoare de „ou”.

 

Frittata Omleta Cartofi

Ingrediente Frittata:

  • 500g cartofi
  • 150g năut fiert
  • 200g branzică de caju Filgud
  • 1 linguriță paprika dulce
  • 1/2 linguriță turmeric
  • un vârf de sare neagră de Himalaya

Mod de preparare:

Pasul 1: Hidratăm năutul cu o noapte în prealabil. A doua zi punem năutul la fiert. După ce acesta a fiert îl transferăm într-un blender, adăugăm puțină apă și sare și mixam până ce se transformă într-o pastă omogenă.

 

Pasul 2: Decojim și tăiem cartofii în cubulețe mici. Punem cartofii la fiert la foc mediu.

 

Pasul 3: Adăugăm cartofii fierți, năutul pastă, branzica de caju și condimentele într-un bol încăpător. Amestem bine toate ingredientele.

 

Pasul 4: Adăugăm 1 picătură de ulei (măsline / cocos) într-o tigaie non aderentă. Întindem bine uleiul și transferăm compoziția în tigaie. Cu ajutorul unei spatule nivelăm bine toată frittata și punem capacul. Lăsăm 5-6 minute. Apoi cu ajutorul unei farfurii unse în prealabil cu puțin ulei, răsturnăm frittata și o transferăm în tigaie pe partea cealalată. Punem capacul și lăsăm alte 5-6 minute la foc mediu. Și gata! Frittata noastră este gata!

 

Frittata Omleta Cartofi

 

Enjoy!

 

RETETA VIDEO

 

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

CHEESECAKE CIOCOLATA

 

 

Leave a Reply