Retete
Leave a comment

Drob Pleurotus de Post! Reteta Video!

Drob Pleurotus de Post

 

Acest Drob Pleurotus de post este o opțiune mai ușoară și mai ușor digerabilă decât varianta tradițională care conține foarte multă proteină și grăsime animală. Drobul de post (vegan) este super bun la gust și puteți să vă jucați cu ingredientele și cantitățile astfel încât să rezulte un produs finit pe gustul vostru.

 

Poate doriti să mancati putin mai usor de sarbatori sau pur si simplu să mai diversificati meniul alimentar de zi cu zi – drobul cu ciuperci este o variantă super ușor de preparat și foarte ușor de digerat! 🙂

 

Drob Pleurotus de Post

Ingrediente Drob Pleurotus:

  • 750g Ciuperci Pleurotus
  • 2 legături pătrunjel
  • 2 legături mărar
  • 1 ceapă mică albă
  • 2 legături ceapă verde
  • 1 morcov mare
  • 3 linguri făină integrală (sau făină de ovăz)
  • 3 linguri hrișcă coaptă
  • sare și piper
  • 3 linguri semințe de in râșnite + 6 linguri de apa
  • cimbru uscat

Mod de preparare Drob:

 

Drob Pleurotus de Post

 

Pasul 1: Hidratăm hrișca coaptă. O punem peste noapte în apă rece. Aceasta va absorbi apa și se va mari în volum!

 

Pasul 2: Spălăm toate ingredientele. Tăiem mărunt ciupercile Pleurotus, ceapa albă și verdețurile (pătrunjelul, mărarul, ceapă verde). Cu cât mai mărunt cu atât mai bine. Spălăm morcovul, îl curățăm și îl dăm prin răzătoarea mare.

 

Pasul 3: Punem la hidratat semințele de in râșnite. 3 linguri semințe râșnite la 6 linguri apă. Lăsăm ca semințele să absoarbă toată apa. Acestea vor reprezenta înlocuitorul nostru de ou din rețeta tradițională de drob!

 

Pasul 4: Adăugăm ciupercile într-o tigaie încăpătoare. Lăsăm ciupercile să se perpelească în propriul suc. După 5 – 7 minute adăugăm morcovul răzuit și ceapa albă. Punem capacul și le lăsăm să se înabușească timp de 5 – 7 minute.

 

Pasul 5: Adăugăm hrișca, puțină sare și verdețurile. Amestecăm bine și stingem focul. Mai adăugăm semințele de in hidratate, condimentele (cimbru uscat, sare și piper dupa gust). Și la final mai adăugăm făina integrala pentru a lega bine toată compoziția.

 

Pasul 6: Transferăm toată compoziția într-o formă de chec (22cm lungime – 12cm lățime) tapetata cu foaie de copt! Dăm la cuptorul încălzit în prealabil la 180 grade timp de 45 – 55 minute.

 

Și gata! Nu e complicat deloc! O rețeta simplă și gustoasă! Acest Drob Pleurotus este suculent cu o aromă super delicioasă!

 

 

 

RETETA VIDEO

 

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

PASCA VEGANA – DE POST

 

Leave a Reply