Retete, retete vegane
Leave a comment

Drob de post cu ciuperci pleurotus și hriscă!

Drobul de post este o opțiune mai ușoară și mai ușor digerabilă decât varianta tradițională care conține foarte multă proteină și grăsime animală. Drobul de post (vegan) este super bun la gust și puteți să vă jucați cu ingredientele și cantitățile astfel încât să rezulte un produs finit pe gustul vostru.
 
Mie îmi place foarte mult această variantă cu ciuperci care a fost testată pe familie și prieteni 🙂 Am feedback pozitiv hehehhehe 🙂
 
Așadar chiar dacă nu tineti post sau nu sunteți vegani, eu totuși va îndemn cu toată încrederea să încercați aceasta variantă.

 

Poate doriti să mancati putin mai usor de sarbatori sau pur si simplu să mai diversificati meniul alimentar de zi cu zi – drobul cu ciuperci este o variantă super ușor de preparat și foarte ușor de digerat! 🙂

Ingrediente drob:

– 500g ciuperci pleurotus

 

– 150g ciuperci champinion
 
– 2 morcovi medii
 
– 4 linguri hrișcă coaptă (variantă maro)
 
– 1 ceapă roșie medie
 
– 2 legături mărar
 
– 1 legătură mare pătrunjel
 
– 3 legături mari de ceapă verde
 
– 2 legături de usturoi verde
 
– 2 linguri cu vârf de făină integrală
 
– 1 lingură cimbru uscat
 
– sare neiodată de salină după gust


 
 Mod de preparare drob:

 
 1. Lăsăm în prealabil hrișca la hidratat in apa rece timp de 1 oră  – pentru a se umfla;
 
 2. Spălam și tăiem ciupercile pleurotus si champinion în bucăți micuțe
 
 3. Punem ciupercile într-o oală sau tigaie încăpătoare și le lăsăm 5-7 minute la foc mediu (până apa din ciuperci începe să scadă ). Putem adauga un praf de sare;
 
 4. Tăiem mărunt morcovul și ceapa sau le dăm prin robotul de bucătărie astfel încât să le aducem la o dimensiune mică.
 
 5. Adăugăm morcovul și ceapa peste ciuperci și mai lăsăm pe foc încă 10 minute – până ce  apa este complet eliminată. Stingem aragazul și adăugăm hrișcă hidratata;
 
 6. Tăiem mărunt usturoiul, mărarul și pătrunjelul;
 
 7. Adăugăm făina și toată verdeața peste toată compoziția și începem să amestecăm.

Aproape gata!  

 8. Mai adăugăm sare peste toată compoziția și amestecăm bine bine
 
 9. Introducem toată compoziția într-o tavă de chec pe care o tapetăm cu foaie de copt
 
 10. Dăm la cuptor pentru 45 de minute

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol. Mă găseşti si pe facebook dolcefarverde 🙂. Poti da subscribe la blog sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

Leave a Reply