pranz / cina, Retete, retete vegane
Leave a comment

Dovleac plăcintar umplut cu kale și năut!

Sezonul doveacului plăcintar continuă în forță! Piața este încă plină cu dovleac plăcintar, așadar vă îndemn să mâncați din belșug! Dovleacul este plin de nutrienți, vitamine și minerale.
 
Doar o felie de 100 de grame de dovleac conţine aproximativ 300% din doza zilnică recomandată de vitamina A. Ea este esenţială pentru sănătatea ochilor. De asemenea dovleacul este bogat în beta-caroten. Dovleacul este o sursă bună de potasiu care ajută organismul îşi recapete echilibrul electrolitic după depunerea unui efort fizic.

Nu știu dacă te-ai gândit vreodată la combinația de dovleac cu năut + kale. Dar te asigur că este absolut delicios și că merge la fix.

Ingrediente:

-2 dovleci plăcintari tăiați pe jumătate
 
-200g năut hidratat
 
-1 mână de kale
 
-2 linguri goji
 
-jumătate portocală
 
-un vârf de sare ocnă
 
-1 linguriță oregano

Mod de preparare

 1.Punem năutul la hidratat în apă cu o noapte în prealabil
 
 2. A doua zi fierbem năutul pentru aproximativ 1 oră. Pentru a fi siguri că eliminăm cât mai mult din acidul fitic care provoacă balonări, puteți să îl fierbeți chiar și pentru mai mult timp.
 
 3. Spălam și apoi tăiem dovleacul în 2 părți egale. Îl punem la copt în cuptorul deja încins. Coacerea depinde foarte mult de puterea cuptorului. Eu am copt doveacul cam în aproximativ 1:30min.
 
 4. După ce s-a copt, începem și scobim miezul dovelacului  și îl tăiem în bucățele;
 
 5. Tăiem în feliuțe varza de kale;
 
 5. Dăm prin răzătoare coaja de la jumătate portocală;
 
 6. Amestecăm toate ingredientele: miezul dovleacului + năutul + goji + coajă de portocală + kale + oregano și umplem dovleacul.
 
 7. Îl mai introducem 10 minute la cuptor pentru a se amesteca bine bine toate aromele.

Poftă bună!

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol. Mă găseşti si pe facebook dolcefarverde 🙂. Poti da subscribe la blog sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

Leave a Reply