pranz / cina, Retete, retete vegane, Uncategorized
Leave a comment

Curry de naut – cu lapte de cocos 🥥

Curry de naut

 

Curry de naut – aceasta este noua mea obsesie în materie de mâncare 🤩

Nu că . . . nu aș avea și alte obsesii în alte domenii (să recunoaștem  – cu toții le avem pe ale noastre), dar în acest articol mă voi opri doar la mâncare 🙂

Curry de năut este o combinație halucinantă de arome și texturi. Nu am crezut nicioadată că o mâncare de năut poate să ajungă la nivelul asta de delicioșenie 🙂 😍

 

Conține ingrediente atent selecționate (cum ar zice reclama), naturale, integrale și din toate amestecate împreună rezultă nebunia asta de îți dă papilele gustative peste cap 😛

 

Ingrediente curry de năut:

 

  • 500g năut hidratat și fiert
  • 3 roșii mari și delicioase
  • 1/2 mango copt bine
  • 150ml lapte de cocos / cremă de cocos
  • 200g ciuperci champignon
  • 1 lingură pudră de curry
  • una linguriță sare & piper
  • 1 linguriță cu vârf turmeric
  • 1/2 linguriță chimion
  • un vârf de chimen

 

Curry indian de naut

 

Mod de preparare curry năut:

 

Pasul 1: Hidratați năutul peste noapte sau minim 8 ore. După ce l-ați hidratat, îl puneți la fiert împreună cu o linguriță de semințe de chimen. Acesta va fierbe în aproximativ 1 – 1:30h. Dacă doriți să fiarbă mai ușor puteți adauga 1 linguriță bicarbonat de sodiu în apă.

 

Pasul 2: Tăiem ciupercile în feliuțe și le punem într-o tigaie cu capac. Acestea se vor călii în propiul lor suc delicios si suculent 🙂

 

Pasul 3: Între timp pregătim sosul curry-ului. Adăugăm într-un blender roșiile, mango-ul și laptele de cocos. Atenție aici nu fac referire la laptele de cocos “subțire” gasit în magazine la cutie, ci la cel mai gros / dens ( îl găsim mai des la conservă). Mixam ingredientele până ce totul devine un dressing cremos delicios.

 

Pasul 4: După aproximativ 7 minute de călit ciupercuțele, transferăm peste ele năutul fiert si sosul de roșii proaspăt mixat. Amestecăm bine bine toate ingredientele și lăsăm la foc timp de 10 minute până ce toate aromele învăluie tot preparatul.

 

Pasul 5: Adăugăm condimentele: pudra de curry, turmericul, chimionul, chimenul, sărea și piperul. Mai lăsăm pe foc 2 -3 minute și gata 🙂

 

Curry de naut

 

Curry – ul de năut merge foarte bine combinat cu orez basmati.

Vă recomand să îl mâncați în această combinație – este Game Changer 🙂

 

Alte retete recomandate

Curry de naut cu dovleac placintar

 

curry de naut cu dovleac

 

Cele mai bune paste cu sos ardei copt

 

paste cu sos de ardei copt

 

 

Leave a Reply