pranz / cina, Retete, retete vegane
Leave a comment

Curry de naut cu dovleac copt!

 

Majoritatea dintre noi suntem obișnuiți să mâncăm dovleacul plăcintar fie într-o supă cremă, fie într-o plăcintă, sau poate copt la cuptor cu puțină scorțișoară și  . . . cam atât. 😁

 

Eu aș dori să introducem dovleacul în cât mai multe rețete! De ce? Pentru că este foarte versatil – seamănă la gust cu cartoful dulce ❤️

Este plin de savoare și să nu uităm că dovleacul este plin de nutrienți ☝️

 

  • este bogat în antioxidanţi şi vitamine.
  • este plin şi de carotenoizi, inclusiv beta-caroten.
  • ajută la îmbunătăţirea sistemului imunitar
  • doar o felie de 100 de grame de dovleac conţine aproximativ 300% din doza zilnică recomandată de vitamina A. 

 

Cine s-ar fi gândit că dovleacul plăcintar copt merge introdus într-un curry delicios cu lapte de cocos și năut??? Vă spun eu!

Este o combinație DE-LI-CIOA-SĂ!! Dacă îți place dovleacul plăcintar, năutul si laptele de cocos atunci cu siguranță această rețetă te va unge pe suflet!

 

 

Ingrediente curry năut:

 

  • 400g ciuperci champignon
  • 400g boabe de năut fiert
  • 3 roșii medii suculente sau suc de rosii
  • 400g dovleac plăcintar copt
  • 1 conservă de lapte de cocos
  • o lingură cu vârf pudră curry
  • jumatate de linguriță scortisoară
  • jumatate linguriță ghimbir
  • 1 linguriță turmeric pudră
  • sare & piper după gust
  • 4 -5 frunze de salvie proaspătă

 

Mod de preparare curry năut:

 

Pasul 1: Tăiem dovleacul în bucăți și îl introducem la cuptor pentru 1 oră la foc mediu. Putem testa dacă dovleacul s-a copt îndeajuns înțepându-l cu o furculiță. Dacă aceasta intră ușor în dovleac – atunci înseamnă că este ok să îl scoateți din cuptor.

 

Pasul 2: Între timp ne apucăm și tăiem ciupercile în feliuțe. Le vom transfera într-o tigaie mai mare și le vom căli în suc propriu timp de 5 minute. Apoi când apa a început să scadă, vom adauga condimentele: pudra de curry, sarea și piperul; scorțișoară și ghimbirul. Amestecăm bine astfel încât să incorporam toate condimentele.

 

Pasul 3: Adăugăm peste ciupercuțe năutul fiert în prealabil și roșiile pe care le-am transformat în suc de roșii (le-am mixat în blender). Punem capacul și lăsăm că aromele să se întrepătrundă . . .

 

Pasul 4: Între timp scoatem dovleacul de la copt, îl lăsăm să se răcească puțin și îl tăiem în cubulețe. Adăugăm dovleacul peste năut și amestecăm bine.

 

Pasul 5: Adăugăm laptele de cocos. Atenție este necesar să folosiți lapte de cocos de la conservă. Acesta este mai cremos și mai consistent decât cel cumpărat la cutie care este diluat cu apă.

Amestecăm bine, opțional eu am adăugat frunze de salvie ( pentru că sunt în sezon și complementează foarte bine gustul de dovleac) și pudra de turmeric pentru proprietățile curative și pentru o extra culoare galbenă!

 

Punem capacul și lăsăm pe foc mic încă 7-10 minute. Apoi este gata de savurat 😉🥰

 

 

Această rețetă este un adevarat succes – vă recomand să o testați – sigur o să va placă și o să devină una din mâncărurile voastre preferate așa cum s-a întâmplat la mine.

 

REȚETĂ VIDEO

 

Leave a Reply