Retete, retete vegane
Leave a comment

Curcubeu din legume colorate de vară!

Cum putem noi sărbătorim prospeţimea verii? Prin culoare! Prin savoare! Si prin sezonalitate! Ce sa mai . . . prin un produs gustos!

Am decis ca în această vara mănânc în preponderenţă crud! De ce? Pentru există o abundenţă de legume şi fructe fresh! Dar evident fac şi excepţii! Mi-am propus mănânc în cursul săptămânii 70 – 80 % crud şi în weekend îmi fac de cap – and go wild – şi mănânc gătit! Asta este strategia mea de vara pentru a îmi detoxifia organismul! Nu zic 100% crud! Dar o preponderenţă mare!

Printre felurile de mâncare gătită este inclusă şi această mâncare de legume multicolore!

Ingrediente:

jumătate dovlecel galben

– un ardei roşu

– un ardei verde

– 1 ardei galben

– 3-4 fire de sparanghel

– 1 morcov mediu

– o linguriţă seminţe chimen şi una de ghimbir uscat

– un vârf de turmeric

Ingrediente sos:

– 30g migdale (3 linguri de migdale)

– un praf de sare neiodată de ocnă

zeamă de la un sfert de lămâie

– 1 linguriţă ulei măsline

 

Mod de preparare:

1. Spălăm şi tăiem toate legumele pe lungime ca în imaginea de mai sus!

2. Între timp punem în tigaie – 200ml apă plată! Dupa 1 minut răsturnăm întâi morcovul tăiat pe lungime pe care îl lăsăm vreo 5 minute la înăbuşit. Morcovul fiind mai tare il introducem primul. Apoi treptat includem şi restul legumelor!

3. După vreo alte 5 minute cand sparanghelul a început îşi schimbe culoarea şi devină de un verde intens adăugăm sare de ocna, chimen, turmericul şi ghimbirul.

4. Amestecăm bine bine şi mai lăsăm pentru câteva minute până ce toate legumele s-au înabusit.

5. Eu nu folosesc ulei atunci cand gătesc. Acesta în urma expunerii la temperaturi ridicate îşi schimbă compoziţia chimică şi devine toxic. Va recomand îl excludeţi sau îl adăugaţi la sfârşit după ce aţi oprit focul la aragaz.

Mod de preparare sos:

Adăugăm toate ingredientele în robotul de bucătărie şi vrum vrum până ce se omogenizează şi devine un sos puţin crocant!

Putem adăugăm şi puţin avocado peste legume pentru textura acestuia este untoasă şi se încadrează bine cu textura legumelor!

urez poftă bună!

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să imi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce farverde 🙂. Poti da subscribe sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cunoutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

 

Leave a Reply