Deserturi vegane, Mic Dejun, Retete
comment 1

Cornulețe cu brânză – Trigoane cu brânză de caju!

 

Așa cum v-am obișnuit deja, această rețetă de Cornulețe cu brânză este super simplă, delicioasă și conține doar câteva ingrediente!

 

De această dată m-am gândit să vă surprind cu o rețetă diferită față de ce am mai pregătit până acum dar totuși o rețeta simplă și delicioasă!

 

Personal nu consum foarte des făină albă dar în anumite situații este necesar! Această rețeta nu ar ieși la fel de delicioasă cu un alt înlocuitor la făină albă.

 

Mie personal cornulețele sau trigoanele cu diferite umpluturi fie dulci sau sarate îmi trezesc foarte multe amintiri plăcute din copilărie.

Am decis să prepar o variantă de cornulețe ceva mai crocante, voi dacă doriți o versiune mai pufoasă și fragedă vă recomand să adăugați mai mult ulei sau drojdie în compoziție.

 

cornulete cu branza de caju

 

Ingrediente Cornulețe cu Brânză:

  • 500g făină albă de grâu
  • 200ml apă minerală
  • 100ml ulei de cocos extravirgin
  • 1 lingurita sare
  • branzică de caju Filgud

Mod de preparare Cornulețe:

 

cornulete cu branza de post

 

Pasul 1: Într-un vas încăpător adăugăm făina de grâu. Eu am ales o făină bio pentru liniștea mea personală. Adaug apă minerală, uleiul de cocos și sarea. Amestec bine toate ingredientele. Inițial amestec cu o lingură și apoi trec la cea mai bună ustensilă de amestecat – mâinile!

 

Pasul 2: Frământ aluatul până ce acesta se leagă bine (vezi video). După ce acesta s-a legat bine, continui să frământ aluatul pentru încă 5-10 minute pentru a elibera glutenul din făina de grâu. Este important ca aluatul să fie cât mai elastic. După ce am frământat îndeajuns aluatul, îl lăsăm la odihnit pentru aproximativ 30 minute.

 

Pasul 3: Transferăm aluatul pe o suprafață curată și începem să rulăm aluatul cu ajutorul unui făcăleț. Eu am mai folosit 1 linguriță de ulei de cocos pentru a mă ajuta la întinderea aluatului.

 

Pasul 4: Decupăm marginile aluatului pentru a crea un dreptunghi. Apoi tăiem pe lungime și lățime pentru a crea cât de cât niște pătrățele egale.

 

Pasul 5: Umplem pătrățelele cu câte 1 linguriță din branzica de caju Filgud. Apoi împreunăm 2 dintre colțurile pătrățelelor pentru a crea un triunghi (trigon). Continuăm aceeasi pași cu restul compoziției. Transferăm tringhiurile pe o tavă tapetată cu foaie de copt. Dăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade celsius pentru 20 minute.

 

Pasul 5: Continuăm să întindem și să formăm triunghiuri din marginile rămase de aluat. Continuăm aceeași pași până ce terminăm tot aluatul. Mie mi-au ieșit în total 23 de cornulețe.

 

cornulete cu branza

 

Cornulețele sunt absolut minunate. Vă recomand cu încredere să le testați! Au o textură crocantă și sunt pline de savoare de la branzica de caju. Sunt super simplu de preparat!

 

Vă urez poftă bună alături de cei dragi!

 

RETETA VIDEO

 

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

ZUCCHINI LASAGNA

 

 

 

1 Comment

  1. Pingback: Paste cu brânză și roșii! Gata în 15 minute! - DolceFarVerde


Leave a Reply