Deserturi vegane, Retete
Leave a comment

Clătite americane cu dovleac plăcintar!

În ultima perioadă m-am tot gândit si am tot analizat retetele mele, și am ajuns la concluzia că ar trebui să creez mai multe rețete în funcție de anotimp.
 
Consider ca deja pun în aplicare acest lucru, dar mă gândesc că ar trebui să insist și mai mult!

În acest fel va pot inspira în mai multe feluri – pentru că vorba aia ….

1. gusturile nu se discută :)) și …

2. poate ce ție nu-ți place – altuia nu-i face! Sau cum era?? Anyways …. ati înțeles ideea 🙂
 
Ca de exemplu … în această perioadă dovleacul plăcintar este în plin sezon ♥♥♥
 
Doresc să creez cât mai multe rețete ce includ ca ingredient principal dovleacul placintar.

Dar aceasta idee nu este valabilă doar pentru dovleac – mi-am propus sa iau la rand toate alimentele de sezon si o sa creez retete diverse – sper eu si pentru cei mai mofturosi 🙂
 
Sunt de părere (sper că și voi) că natura ne pune la dispoziție anumite alimente doar pentru perioade scurte de timp (sezoniere) pentru că ea – în inteligența ei incredibila știe ceea ce avem nevoie în perioada respectivă!
 
Să trecem la treabă!

Ingrediente clatite cu dovleac:

 
– 150g făină de secară sau ovăz (eu am blenduit fulgii de secară până ce am ajuns la consistența fină ca de făină)
 
– 2 linguri făină albă sau integrală (pentru a lega compoziția)
 
– 180g dovleac plăcintar copt
 
– 400ml lapte vegetal (eu am folosit lapte de soia – dar puteți să folosiți fără probleme lapte de caju sau migdale)
 
– 100 ml apa minerală pentru a le face mai pufoase 🙂
 
– 1 lingură scorțișoară ceylon
 
– un vârf de nucșoară
 
– un vârf de sare
 
– 30 ml sirop de arțar (opțional – dacă doriți clătitele mai dulci)

 

 
 Mod de preparare clatite americane cu dovleac:

 Simpluuuuuu
 
 1. Amestecăm ingredientele uscate într-un bol încăpător: făină secară + făină de grâu + scorțișoară + nucșoară + sarea;
 
 2. Apoi introducem în blender dovleacul copt împreună cu laptele vegetal și îndulcitorul și mixam până ce compoziția devine omogenă;
 
 3. Amestecăm ingredientele umede(de la punctul 2) cu cele uscate (de la punctul 1) și mai adăugăm și apa minerală;
 
Apoi într-o tigaie în care am pus puțin ulei de cocos începem și “perpelim” clătitele – una câte una ♥
 
 Și . . .gata clatitele!
 
Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să imi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce far verde 🙂. Poti da subscribe sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

 

Leave a Reply