Deserturi rapide, Retete
Leave a comment

Ciocolata vegana – doar 3 ingrediente! Reteta video

Nu știu dacă mi se întâmplă doar mie – dar când aud pe cineva pronunțând cuvântul ciocolata – mi se aprinde un beculeț în minte/ un neuron adormit care zace acolo singurel plictisit – acum dintr-o data activat la capacitate maximă – creându-mi dorința de a mânca neapărat CIO- CO-LA-TA! 😍😍😍
 
De mică am avut o slăbiciune pentru ciocolată și cred că asta este unicul viciu la care nu voi putea renunța niciodată ! Știu – creează dependența – dar din când în când consider că este bine să mai hrănești și sufletul, nu doar trupul. Așa că, dacă creierul îmi transmite semnale zguduitoare că vrea ceva  – trebuie să mă conformez și să execut 🤩😀

   

 

Ca să nu cad în patima dulciurilor procesate, ambalate, pline de zahăr și ingrediente dubioase – prefer să fac în casă ceva mai simplu, mai natural, care știu că îmi va aduce și beneficii nutriționale prin satisfacerea poftei de dulce 😍🍪
 
Am pregătit 2 versiuni de ciocolată: una este cu zahăr de cocos, care are un indice glicemic mic
și a doua variantă este îndulcită cu stevia, care are un indice glicemic 0 – adică nu impacteaza glicemia sângelui (este potrivită și pentru diabetici). 

Ingrediente ciocolată vegană cu zahăr de cocos:

 
– 100g unt de cacao
 
– 60g zahăr de cocos
 
– 40g cacao pudră – sau pudră de roșcove

Ingrediente ciocolată vegană cu stevia:

– 100g unt de cacao
 
– 20 picături ștevia (voi puteți alege îndulcitorul lichid preferat)
 
– 50g cacao pudră (eu am folosit variantă raw) – sau pudră de roșcove

Mod de preparare ciocolată vegana cu zahăr de cocos:

Pasul 1 : Tăiem untul de cacao în bucățele cât mai mici – în acest fel untul se va topi mult mai ușor.

Pasul 2: Zahărul de cocos nu se topește în grăsime – așa că este necesar să-l transformăm într-o pudra fină. Eu am introdus zahărul în blender și l-am mixat până ce l-am transformat în zahăr pudră 🙂

Pasul 3: Putem untul de cacao la topit la foc mic. Când acesta s-a topit complet, adăugăm cacaoa pudră și zahărul de cocos si amestecăm bine bine. Daca totuși veți observa câteva cristale de zahăr netopite – nu vă alarmați  – nu se vor simți în produsul final 🙂

Pasul 4: După ce am omogenizat bine toate ingredientele, turnăm delicioasa ciocolată pe o hârtie de copt, sau dacă doriți, puteți să folosiți o caserolă pentru a îi da o formă mai uniformă) Mie îmi place să fie mai subțire și din acest motiv am folosit foaia de copt.

Decorarea ciocolatei ♥

  
Ehhh acum am ajuns la partea distractivă! Decoram ciocolata noastră cu ce ingrediente ne poftește inimioara – numa’ să fie naturale și integrale! Eu am folosit migdale crude, fistic, fulgi de cocos.

 

Mod de preparare ciocolată vegana cu stevia:

 

Pentru varianta ciocolatei cu stevia, am decis să topesc untul de cacao într-o baie de aburi – metodă cunoscută și sub denumirea de Bain Marie. În acest fel – untul noastru de cacao nu va ajunge la o temperatură ridicată (maxim 40 grade).
 
După ce am topit untul, adăugăm și restul ingredientelor: pudra de cacao raw și picăturile de stevia. Dacă va displace gustul steviei – atunci puteți opta pentru orice alt îndulcitor lichid: sirop de arțar sau sirop de curmale.

 

 
Rețetă video!

 

 

 

Leave a Reply