pranz / cina, Retete, retete vegane
comment 1

Chiftelute vegetariene delicioase!

Foarte multă lume rămâne impresionată după ce gustă chifteluţa 100% vegetariană. Multora nu le vine a crede poate  concureze cu una de origine animală si chiar să fie la fel de gustoasă şi apetisantă. Dacă pozele nu trezesc la viaţă producţia de salivă 🙂, atunci poate este timpul  le încerci şi tu. Te invit urmezi reţeta pas cu pas şi te asigur vei rămâne profund şi iremediabil impresionat de aroma chifteluţelor mele 🙂

Aşadar purcedem:

Ingrediente pentru 9 chifteluţe:

– 100g linte verde

– 100g quinoa albă

– un morcov mediu

– 1 ceapă mare

– 5 căţei usturoi

– 1 legătură mărar

– 1 lingură tarate psyllium

– un praf de oregano uscat

– un praf de busuioc uscat

sare şi piper după gust.

Mod preparare:

1. Se pune separat la fiert quinoa (20 min) şi lintea verde(30min). Dacă decidem le hidratăm cu o noapte înainte, timpul de fierbere va fi scurtat. Este necesar ca atât lintea cât şi quinoa se umfle şi îşi dubleze volumul.

2. Apoi după ce au fiert, cu un blender manual vertical mărunţim lintea până devine aproape o pastă.

3. Dăm morcovul prin răzătoarea mică si îl adaugăm la compozitie. Pentru cei care îşi fac sucuri din morcov, avem posibilitatea folosim pulpa de morcov rezultată în urmă stoarcerii sucului prin presare la rece. Apoi tăiem ceapa şi usturoiul în cubuleţe mici.

4. Mixăm toate ingredientele. Adăugăm usturoiul, mărarul şi toate condimentele. Le amestecăm bine bine împreună cu tăratele de psyllium şi începem construim formele pentru chiftele.

Putem sa le gătim la cuptor dar mie personal mi se pare ca durează prea mult prepararea la cuptor. Eu le-am fript fără ulei intr-un recipient de teflon! Eu personal aleg mănânc chifteluţele alături de o salată mare de crudităţi şi uneori împreună cu un sos hrănitor alb de caju – super simplu de făcut. Hidratăm caju-ul 2 ore înainte de a începe prelucrarea lui. După 2 ore îl scurgem din apa în care a stat la hidratat şi îl introducem într-un blender alături de 50g apă, zeamă de la jumătate lămâie, puţină sare şi 1 lingură ulei migdale sau măsline extravirgin. Blend blend până când devine omogen şi subţire ca o pastă.

Ţi-a plăcut reţeta? 

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să imi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce far verde 🙂

 urez poftă bună!!!

1 Comment


Leave a Reply