Deserturi vegane, Retete
Leave a comment

Chec cu banane – Banana Bread fără gluten și fără zahăr!

Mă bucur tare tare mult că mi s-a oferit ocazia să fac parte din campania  Mănânc responsabil de sărbători  alături de Alimentespeciale.ro!

Campania își propune să tragă un semnal de alarmă asupra modului de alimentație al românilor  care suferă de anumite afecțiuni (alergii, intoleranțe la gluten, lactate, diabet etc.). Împreună dorim să ridicam nivelul de conștientizare și de responsabilitate – asupra unei alimentatii echilibrate!
 
Această rețetă de chec cu banane este pentru aceia dintre voi sensibili la gluten sau pur și simplu pentru cei care doresc varianta unui desert sănătos, astfel încât să nu ne simțim vinovați după ce îl consumăm 🙂
 
Glutenul are efecte negative atât pentru cei sensibili sau intoleranți cât și pentru cei care nu prezintă nici un fel de simptom. Acesta îngreunează digestia cauzând multe probleme sistemului digestiv. Dacă dorești să afli mai multe informații despre efectele glutenului în alimentația noastra – citește aici!

chec cu banane homemade

 Ingrediente chec cu banane:

  Partea uscată:
 
– 4 linguri cu vârf făină de hrișcă
 
– un vârf praf de vanilie naturală
 
– 1 linguriță scorțișoară ceylon
 
– 1 linguriță bicarbonat de sodiu 

 

  Partea umedă:
– 250ml lapte de migdale/ cocos sau alt lapte vegetal dorit
 
– două banane mari coapte
 
– 25 curmale medii spre mari

Prăjitura nu va fi îndulcită cu nimic artificial :). Curmalele sunt un foarte bun substitut pentru zahăr! Rețeta pentru crema/pasta de curmale o găsești aici!


 
 Mod de preparare chec cu banane:

1. Introducem curmalele în robotul de bucătărie împreună cu 50ml lapte vegetal – vrum vrum până ce curmalele devin o pastă.
 
2. Introducem bananele și 200 ml lapte vegetal în robot alături de pasta de curmale. Vrum vrum până ce devin o compozitie cremoasă.
 
3. Separat într-un bol amestecăm toate ingredientele uscate: făină de hrișcă, bicarbonatul de sodiu, scorțișoară, vanilia – până ce aceste se încorporează bine.
 
4. Apoi amestecăm partea uscată cu cea umedă.
 
5. După ce le-am amestecat bine bine, tapetăm o tavă de chec (sau ce formă dorești tu), cu foaie de copt. Eu am folosit o tavă în formă de inimă ♥♥♥
 
6. Vărsăm tot conținutul de banana bread în forma de chec și o introducem la cuptor pentru aproximativ 1 oră. Atenție cuptorul trebuie încălzit în prealabil.

chec cu banane homemade

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol. Mă găseşti si pe facebook dolcefarverde 🙂. Poti da subscribe la blog sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

Leave a Reply