sucuri si smoothies
Leave a comment

Cel mai tare smoothie antiinflamator!

Sunt absolut convinsă tuturor ne plac smoothie-urile! Fără nici o îndoială – cu toţii am încercat blenduim diferite fructe – creăm diferite combinaţii – unele mai reusite altele mai putin reusite, poate unele mai ciudate ca altele 🙂

este vorba despre smoothie proteic, smoothie energizant cu fructe sau smoothie alcalinizant cu frunze verzi – le-am încercat pe toate! Totuşi după multe încercări pot spun nici unul nu îl întrece pe acest mega imunizant antiinflamator smoothie! Gustul nu o îl uiţiîţi rămâne întipărit foarte bine pe papila gustativă!♥♥♥

Nu mai ţin în suspans – trecem la ingrediente!

Ingrediente smoothie antiinflamator

jumătate cană de lapte caju sau lapte migdale  făcut în casă

– 1 banană coaptă bine

– un sfert de mango

– 1 linguriţă seminţe chia

– 1/2 linguriţă turmeric

– 1/2 linguriţă scorţişoară ceylon

– 1 linguriţă ulei cocos

jumătate linguriţă Ashwagantha (opţional)

Mod de preparare smoothie antiinflamator:

Partea cea mai fun este se prepară super super simplu. Practic “arunci” toate ingredientele în blender şi vrum vrum până ce se omogenizează. Atenţie – nu blenduiti mai mult de 10 – 15 secunde pentru se pierd din proprietăţile nutriţionale.

Scorţişoara Ceylon este bogată în uleiuri esenţiale care conţin componente medicinale active, aceasta are proprietăţi antibacteriene şi antifungice.

Uleiul de cocos: aproximativ 50% din grăsimea uleiului de cocos este acid lauric. Acidul lauric este convertit în organism în monolaurina (monogliceridă) care ajută la distrugerea virusurilor “undercover” care sunt înveliţi cu un strat de lipide (grăsimi) şi care se ascund bine de sistemul imunitar.

Turmeric: Cu toţii ştim alimentele colorate intens au şi cel mai bun arsenal de puteri antioxidante. Mai simplu spus – cu cât mai colorat – cu atât mai multe fitochimicale conţine planta – cu atât mai puternică este puterea antioxidantă! Ingredientul minune ce transformă turmericul într-un puternic luptător este curcumina – ingredientul ce îi oferă o culoare galben intens!

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol. Mă găseşti si pe facebook dolcefarverde 🙂. Poti da subscribe sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

Leave a Reply