pranz / cina, Retete, retete vegane
Leave a comment

Cartofi noi cu sos de curry şi floare de avocado!

Suntem în sezonul cartofilor noi şi am zis este musai fac o reţeta cu ei. Aşadar m-am gândit ca de obicei scot reţeta din zona de confort şi de ce nu transform farfuria în ceva mai exotic. 🙂 De ce nu cartofi noi + sos din curry indian – la care adaug şi o grăsime sănătoasă mononesaturată. AVOCADO este cremos, delicios, sănătos + am învăţ fac şi floricică frumoasă pentru platingul farfuriei 🙂

Ingrediente:

– 1 kg cartofi noi

– 1 zucchini

– un fir mare de praz

– o legătură usturoi verde

– o linguriţă curry

jumătate linguriţă turmeric si paprika

sare şi piper după gust

– 1 avocado

– 2 linguri ulei măsline presat la rece

Mod de preparare cartofi noi

Se spală cartofii şi se taie în jumătăţi sau sferturi. Se introduc într-o tavă în care adăugăm 100ml apă. Se da la cuptor pentru 15 minute. Între timp spălăm şi tăiem bucăţele zucchini, prazul şi usturoiul şi le adăugăm alături de cartofi după 15 minute. Se da din nou la cuptor la foc mediu. Cam în aproximativ 40 minute cartofii sunt gata. Cel mai bine este -i încercaţi cu o furculiţă. Dacă aceasta intră uşor în cartof atunci înseamnă este gata 🙂

Între timp preparam într-un bol cele 2 linguri de ulei + sare + piper + turmeric + paprika +curry. Amestecăm bine până ce capătă o culoare uniformă. Scoatem cartofii din cuptor şi amestecăm cu sosul de curry.

Eu adaug la sfârşit uleiul pentru a nu îi schimba compoziţia chimică şi pentru a nu deveni nociv organismului. Amestem bine bine până ce sosul se încorporează bine pe toată suprafaţa cartofilor.

Un deliciu săţios şi sănătos!

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce far verde 🙂. Poti da subscribe sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate.

Leave a Reply