Suntem în sezonul cartofilor noi şi am zis că este musai să fac o reţeta cu ei. Aşadar m-am gândit ca de obicei să scot reţeta din zona de confort şi de ce să nu transform farfuria în ceva mai exotic. 🙂 De ce nu cartofi noi + sos din curry indian – la care să adaug şi o grăsime sănătoasă mononesaturată. AVOCADO este cremos, delicios, sănătos + că am învăţ să fac şi floricică frumoasă pentru platingul farfuriei 🙂
Ingrediente:
– 1 kg cartofi noi
– 1 zucchini
– un fir mare de praz
– o legătură usturoi verde
– o linguriţă curry
– jumătate linguriţă turmeric si paprika
– sare şi piper după gust
– 1 avocado
– 2 linguri ulei măsline presat la rece
Mod de preparare cartofi noi
Se spală cartofii şi se taie în jumătăţi sau sferturi. Se introduc într-o tavă în care adăugăm 100ml apă. Se da la cuptor pentru 15 minute. Între timp spălăm şi tăiem bucăţele zucchini, prazul şi usturoiul şi le adăugăm alături de cartofi după 15 minute. Se da din nou la cuptor la foc mediu. Cam în aproximativ 40 minute cartofii sunt gata. Cel mai bine este să-i încercaţi cu o furculiţă. Dacă aceasta intră uşor în cartof atunci înseamnă că este gata 🙂
Între timp preparam într-un bol cele 2 linguri de ulei + sare + piper + turmeric + paprika +curry. Amestecăm bine până ce capătă o culoare uniformă. Scoatem cartofii din cuptor şi amestecăm cu sosul de curry.
Eu adaug la sfârşit uleiul pentru a nu îi schimba compoziţia chimică şi pentru a nu deveni nociv organismului. Amestem bine bine până ce sosul se încorporează bine pe toată suprafaţa cartofilor.
Un deliciu săţios şi sănătos!
Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce far verde 🙂. Poti da subscribe sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate.