Deserturi vegane, Retete
comments 4

Carrot Cake fara zahar adăugat si … este gata imediat!!

Cum adică carrot cake?

Am observat atât la mine cât şi la persoanele cu care interacţionez, “scotocim” mereu motive mâncăm ceva dulce. Indiferent că este vorba de un fruct, miere sau o bomboană, organismul nostru functionează cu şi prin intermediul carbohidratilor. Important este să alegem o calitate bună a carbohidratilor consumati! Aşadar dacă nu eşti hotărât 100% renunţi la zahărul sintetic, mi-am propus  învăţăm împreună îl evităm. Aşa am alcătuit o reţetă mergând pur şi simplu pe imaginaţie, cu ingredientele pe care le am în casă, dar şi cu un mesaj / o ţintă sigură: nu conţină zahăr sintetic deloc, să nu il îngreunez cu multe seminţe şi cel mai important  fie uşor de digerat!

Ingrediente:

Blat:
– 20 curmale mici înmuiate în prealabil
– 6 linguri fulgi de ovăz
– 1 lingură miere
Strat 1:
– doi morcovi mari
– 2 linguri cu vârf de cacao
– 2 linguri miere
– 20 curmale mici
– 1 lingură făină de cocos (opţional)
Strat 2:
– pulpa de la o nucă de cocos
– 2 linguri făină cocos
– 70 ml lapte cocos homemade
– 100g caju
Strat 3:
– 2 morcovi mari
– 1 lingură miere
Strat 4:
– 3 banane
– 1 linguriţă tărâţe psyllium

Mod preparare:

Pentru blat:
Se pun în robotul de bucătărie curmalele înmuiate în apă cu 2-3 ore în prealabil. Se adaugă în robot şi apa în care au fost acestea hidratate + fulgii de ovăz + 1 lingură de miere. Se amestecă bine bine până când devine o compoziţie omogenă puţin lipicioasă. Se aseaza in forma de tort cu diametrul de 21 cm.

Pentru stratul nr 1: Eu am folosit pulpa de la 2 morcovi mari. Am stors morcovii prin storcătorul prin presare la rece şi pulpa morcovilor am folosit-o la acest minunat tort. Dacă nu dispuneţi de un storcător, puteţi daţi morcovul prin răzătoarea mică şi îl stoarceţi de suc cu ajutorul mâinilor. Am amestecat morcovul cu cacao + miere + curmale + făină cocos. Apoi le-am asezat peste stratul de blat.

Stratul nr 2: Se pune în robotul de bucătărie pulpa de la o nucă de cocos + făină de cocos + caju-ul înmuiat în prealabil în apa 2-3 ore + lapte cocos. Eu am spart o nucă de cocos matură, am tăiat-o bucăţele şi am mixat-o în blender cu aproximativ 500 ml apă. Am strecurat toată compoziţia printr-o strecurătoare separând astfel laptele de pulpă. Laptele l-am băut şi pulpa am folosit-o la tort 🙂

Stratul nr 3: La fel am folosit pulpa de la morcovii storşi pentru suc. Peste care am adăugat 1 lingură miere. Am amestecat si am asezat stratul in forma de tort!

Stratul nr 4: Mixate în blender 3 banane apoi amestecate cu 1 linguriţă tărâţe de psyllium.
Pentru decor am folosit afine congelate. Puteţi folosiţi absolut orice fruct preferat! Dupa ce ati terminat prepararea, asezam tortul cam aproximativ 1 ora la congelator! Apoi este gata de … savurat

Ţi-a plăcut reţeta? 

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să imi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce far verde 🙂

Vă urez savurare placută si îndelungată! 🙂

4 Comments

  1. Iulia says

    Bună 🙂 ce cantitate de apa ai pus la blat? Spui apa în care au fost curmalele la hidratat, asta depinde în cata apa ai hidratat. Și la curmale ar ajuta mult sa specifici și gramaj. Azi îl încerc și eu. Mulțumesc!

    • Flory says

      Buna Iulia,

      Ca si gramaj am specificat 20 de curmale, m-am gandit ca ar fi mai usor asa. Daca curmalele sunt mari de genul Medjol atunci poti folosi mai putine .. 15 curmale. Daca totusi sunt curmale normale atunci poti sa folosesti cate am mentionat eu in reteta. In ceea ce priveste apa folosita, ca si cantitate aceasta trebuie sa acopere curmalele atunci cand le punem la hidratat. Fix cat sa le acopere si nimic in plus. Sper ca am reusit sa iti raspund satisfacator intrebarilor tale 🙂


Leave a Reply