Tips & Tricks Condimente
comment 1

Cardamomul beneficii

 

Ce este cardamomul?

Cardamomul face parte din aceeaşi familie cu ghimbirul. Planta este originară din India şi Sri Lanka şi este cultivată şi în Guatemala, Mexic, Indonezia şi alte zone din sudul Asiei.

Aţi observat este destul de greu accesibil?

Cardamomul este considerat al 3-lea cel mai scump condiment, fiind depăşit numai de şofran şi vanilie. Preţul reflectă muncă depusă în scopul recoltării manuale. Este un proces foarte greu şi necesită o forţă de muncă intensă. Fiecare păstaie de cardamom trebuie fie culeasă doar într-un anumit moment, atunci când este aproape coaptă, astfel încât este nevoie de răbdare şi de multă îngrijire. Cardamomul necesită mai multă îngrijire decât alte condimente tradiţionale, care pot fi recoltate prin mijloace mai automatizate.

Există 2 soiuri de cardamom:

Cardamom verde (Elettaria)

Cardamom maro (Amomum )


Cardamomul se recoltează în octombrie-decembrie, înainte de a da în copt, pentru a evita desfacerea capsulelor în timpul uscării. Uscarea are loc la soare.


Este foarte benefic în următoarele situaţii:

 

  • Tratamentul infecţiilor gingivale
  • Probleme legate de gat
  • Respiraţia urat mirositoare, alergiile respiratorii, astmul bronşic şi congestia pulmonară
  • Tulburări digestive
  • Rol împotriva pietrelor la rinichi şi biliare
  • Eficient împotriva răcelii
  • Cardamomul este bogat în diferite vitamine şi minerale: vitamina A , vitamina C , sodiu , potasiu , calciu , cupru , fier , o cantitate foarte mare de mangan , magneziu, fosfor şi zinc.

cardamon1

Tips and Tricks:

 

Cardamomul are proprietăţi tonice , revitalizante şi afrodisiace, este denumit şisămânţa dragostei” 🙂

Va recomand folosiţi seminţele de cardamom întregi sau zdrobite înainte de a fi folosite în cafea sau mâncare. Din nefericire pudra de cardamom îşi pierde din aromă datorită expunerii la aer. În Emiratele Arabe şi Turcia, cardamomul este folosit pentru a aroma cafeaua.

Va recomand folosiţi boabele de cardamom şi în: supe, tocăniţe, orezuri, în îngheţată, aluaturi de biscuiţi, rulade sau în salate proaspete de fructe. Papilele gustative o fie în extaz!


Compatibil la gust cu: Scorţişoară, Nucşoară, Chimen, Ghimbir , Chili, Coriandru, Muştar, Fenicul, Boia, Piper, Anason Stelat, Vanilie, Lemn Dulce, Coajă de Portocală, Lemongrass, Turmeric.


Surse:

https://www.organicfacts.net/health-benefits/herbs-and-spices/health-benefits-of-cardamom.html

 

1 Comment


Leave a Reply