pranz / cina, Retete, retete vegane
Leave a comment

Buddha bowl – echilibrul din farfurie!

Am descoperit o super rețetă! Nu glumesc! M-am uimit chiar și pe mine 🙂 . Inițial, am dorit să creez o pastă tartinabilă din semințe de fistic, dar nu mi-a ieșit și am ajuns să creez aceaste “chifteluțe vegane” – tăvălite prin pudră de fistic copt ! BAM BAM 🙂 Gustul it’s amazinggggggg. Nu glumesc! Trebuie încercată! 

But first thing first …

Ce este Buddha bowl?

Poate te întrebi acum . . . ce oare mai înseamnă acest termen de buddha bowl! Este oare un bol care se aseamănă cu burtă mare a lui Buddha? Nu chiar 🙂 deşi am găsit şi această explicaţie pe internet! Buddha bowl face referire la un bol echilibrat nutritional. Echilibrat aşa cum era şi Buddha 🙂 Numai noi transpunem acest echilibru în farfurie!

Aşadar Buddha bowl va conţine toţi cei 3 macronutrienţi necesari organismului: carbohidraţi, proteine şi grăsimi sănătoase. Cu cât mai colorat este bolul cu atât conţine şi mai mulţi micronutrienti: vitamine şi minerale!

Ingrediente pentru 2 porţii mari Buddha bowl

– 2 cartofi medii dulci
– 2 avocado copți bine
– varză roșie /albă
microplante de ridiche
microplante de mazăre

Ingrediente chifteluțe 2 persoane:

– 150g caju crud hidratat
– zeamă de la jumătate lămâie (10ml)
– 1 lingură ulei măsline
– câteva fire de mărar (10g)
– 3 fire de ceapă verde (15g)
– sare de ocnă neiodată
– 50g fistic copt

Mod de preparare buddha bowl:

 1. Se pun la fiert cartofii dulci. Sau dacă doriți puteți să îi introduceți în cuptor la copt. La foc mediu cartofii vor fierbe în aproximativ 30 min. După ce cartofii au fiert îi lăsăm puțin la răcit și începem să îi tăiem în bucățele.
 
 2. Curățăm avocado-ul de coajă și îl pasăm cu ajutorul furculiței. Aici joacă un rol foarte important gradul de coacere al avocado-ului. Cu cât mai copt cu atât mai delicios. Îl transformăm într-o pastă omogenă amestecată cu puțină sare.
 
 3. Spălam legumele, tăiem varză roșie sau albă după preferințele voastre. Adăugăm și câteva frunze de rucola.

Mod preparare chifteluțe:

 1. Caju-ul trebuie hidratat minim 4 ore.
 
 2. După ce a fost hidratat se introduce caju-ul în blender și se mixează pană ce devine o pastă cremoasă! Se adaugă zeamă de lămâie, un vârf de sare și foarte foarte puțin ulei de măsline (1 lingură).  Tăiem mărunt mărarul si ceapa verde pe care le amestecăm cu pasta de caju. Gustăm și dacă este cazul mai adăugăm sare!

3. Fisticul îl coacem noi în casă sau îl cumpărăm deja copt. Atenție nu prăjit!

4. După ce îl coacem îl introducem separat în blender și vrum vrum până ce devine ca o făină fină! Această făină o vom folosi pentru a “tăvăli” chifteluțele de caju prin ea.

5. Incepem și construim cu ajutorul palmelor grămăjoare de caju. Apoi aceste “grămăjoare – chifteluțe” le trecem prin fistic. Yummmmm
 
 6. Ultimul pas îl reprezintă asamblarea buddha bowl-ului!  Poftă bună!

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol. Mă găseşti si pe facebook dolcefarverde 🙂. Poti da subscribe la blog sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

 

Leave a Reply