Deserturi rapide, Retete
Leave a comment

Bombonele cu polen crud- un desert puternic imunizant!

Mulţi părinţi se confruntă cu problema imunizării copiilor în sezonul rece. De aceea este important născocim şi creăm feluri de mâncare sau deserturi astfel încât le atragă atenţia şi curiozitatea. Este important ca părinţii introducă copii în procesul de producţie al preparatelor! se joace împreuna cu texturi, culori, arome, mirosuri.

Un desert simplu pe care l-am încercat de curând şi care este potrivit cerinţelor nutriţionale ale noastre sau ale copiilor noştri sunt aceste “bombonele” împachetate cu multe vitamine şi minerale!

Ingrediente bomboane cu polen:

– 3 linguri fulgi secară sau ovăz

– 15 curmale mici spre medii

– 1/2 banană

– 3 linguri caju crud

– 2 linguri făină sau seminţe cânepă

– 4 linguri de polen crud

Mod de preparare:

1. Se introduc fulgii de secară sau ovăz în robotul de bucătărie şi se mixează până aceştia se mărunţesc. Nu trebuie neapărat ajungă la textura de făină.

2. Adăugăm şi nucile de caju şi vrum vrum până ce se mărunţesc. La fel – nucile de caju nu trebuie le mixăm până ajung făină.

3. Adăugăm curmalele şi vrum vrum până ce se omogenizează. Dacă curmalele sunt foarte uscate, este bine le hidratăm în apă călduţă cu jumătate de ora înainte de a începe procesul.

4. Adăugăm 1/2 banană, făină de cânepă sau seminţele de cânepă! Vrum vrum din nou!

5. Va rezulta un “aluat” lipicios. Începem şi îl rotim între palme pentru a construi frumoasele bombonele. Apoi după ce acestea au luat formă unei bile de ping pong le învârtim prin polenul împrăştiat pe o farfurie.

Le învârtim bine astfel încât acoperim toată suprafaţa bombonelelor cu polen. Dacă nu cunoaşteţi diferenţa între polen crud şi uscat va invit citiţi acest articol!

Polenul crud folosit de mine are un gust dulceag absolut fantastic.

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol. Mă găseşti si pe facebook dolcefarverde 🙂. Poti da subscribe la blog sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

 

Leave a Reply