Deserturi rapide, Retete
Leave a comment

Bomboane raw din morcov cu susan!

Cu siguranţă nu sunt singura care a întâmpinat probleme la supermarket în căutarea unui desert bun, delicios dar sănătos şi ieftin. Am tot încercat diferite variante, batoane energizante, fructe uscate, biscuiti fără aditivi dar de cele multe ori domolesc pofta de dulce cu fructe proaspete şi fresh. Diversific cât de mult pot pentru a nu mă plictisi mereu de aceleaşi gustărele. Dar totuşi ce fac atunci când chiar am poftă de ceva dulce? Batoanele energizante şi proteice din magazine mi se par foarte foarte scumpe, asa că prefer sa îmi fac singurică un desert sănătos de delicios!

Bomboane raw din morcov
Author: 
Recipe type: Desert
Cuisine: Raw
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 20
 
Ingredients
  • curmale medii / 15 bucăţi
  • nuci româneşti / 200g
  • morcov / pulpă de la ½ kg morcov
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 100g susan

 

Mod de preparare:

1. Se introduc toţii morcovi într-un storcător prin presare la rece. Acest storcător va separa sucul de pulpă.

2. Bem sucul 🙂 şi introducem pulpa în robotul de bucătărie împreună cu nucile, curmalele hidratate în prealabil 1 ora şi scorţişoara. Vrum vrum până ce se transformă într-o textură omogenă şi lipicioasă. Dacă nu avem storcător atunci pur și simplu dăm morcovii prin răzătoarea mică!

3. Începem şi creăm bombonelele în palme una câte una. Dimensiunea depinde foarte mult de preferinţele voastre.

4. Adăugăm susanul într-o tigaie şi îl perpelim puţin 🙂 amestecând constant în el pentru a nu se arde. Culoarea susanului se va transforma într-un galben pal.

5. Punem susanul într-o farfurie şi una câte una tăvălim bombonelele de morcov în susan astfel încât să le acoperim complet cu minunata aromă a seminţelor.

Le dăm 30 minute la frigider şi apoi un deliciu  . . . Să le împărţiţi alături de cei dragi!

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce far verde 🙂. Poti da subscribe sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate.

Leave a Reply