Deserturi rapide, Retete
Leave a comment

Bomboane energizante cu seminte de chia!

Trebuie să recunosc că bomboanele energizante mai jos prezentate – sunt de fapt rezultatul unui mic experiment în bucătărie. Inițial, am crezut că este un experiment eșuat dar s-a dovedit a fi unul foarte mișto! 😀🤪
 
Mi se întâmplă uneori să poftesc la ceva dulce – de cele mai multe ori mănânc un fruct (sau mai multe) și îmi potolesc nebunia 🙂

Pofta mea de dulce!?

 
Totuși, exista momente cand nu am chef de fructe și poftesc către ceva mai 😈🤩😈 muhahhaha!

Apoi, după momentul de slabiciune, încep să regret că am mâncat acel ceva. Uneori pofta de dulce mă împinge către acțiuni necugetate 😛 (ce să fac – sunt și eu om) și cad în ispita bomboanelor sau prajiturilor cu ciocolată.

De când mă știu – mi-a plăcut dulcele și cred că foarte mulți dintre voi vă regăsiți în aceeași situație ca și mine.
 
Așa că mă tot gândeam zilele trecute la un desert care să îmi potolească pofta de dulce 😍, dar care în aceelasi timp să fie sănătos și plin de nutrienți. Și au rezultat aceste mici minuni – de care trebuie să recunosc că sunt foarte mândră.
 
Vreau să vă dezvălui un mic secret . . . .  care poate o să vă ajute și pe voi. Doresc să subliniez faptul că răbdarea este o virtute – chiar și în acest caz. Este FOARTE important ca imediat după preparare să introduceți bombonelele la rece pentru câteva ore. Acestea își schimbă aroma și devin super delicioase după ce s-au “răcorit” la frigider.

Ingrediente bomboane energizante:

 
– 30g semințe chia + 30ml de apa călduță în care le vom hidrata
 
– 150g migdale transformate în făină de migdale
 
– 50g zahăr de cocos
 
 Pentru ornament:
 
– fulgi de cocos
 
– fistic măcinat
 
– ciocolată amăruie (vezi rețetă în link

Mod de preparare bomboane:

Pasul 1: Hidratam semințele de chia în apa călduță. Este foarte important ca apa să fie călduță. Dacă folosim apă plată de la temperatura camerei – rezultatul nu va fi aceelasi! Le lăsăm la hidratat pentru 5 minute – și trecem la pasul 2;
 
Pasul 2: Introducem migdalele într-un robot de bucătărie sau blender și le mixam timp de 1 minut până ce se transformă în făină de migdale.

Dacă vă este mai comod, puteți să cumpărați direct făină de migdale de la un magazin de tip plafar; dar din punctul meu de vedere este mai ieftin să cumperi migdalele și să le macini tu singur acasă 👌
 
Pasul 3: Turnăm zahărul de cocos și semințele de chia hidratate peste făina de migdale și vrum vrum în robot până ce se transformă într-un fel de compoziție lipicioasă.

 


 
Iar acum partea distractivă – decorarea biluțelor! ♥
 
Eu am ales fulgi de cocos, fistic și ciocolată homemade; dar voi va puteți juca / opta și pentru alte toppinguri 🙂
 
 Nu rămâne decât să modelăm compoziția în formă de biluțe cu ajutorul palmelor și să le “tăvălim” prin toppingul preferat!

 

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce far verde 🙂.Poti da subscribe sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

 

 

Leave a Reply