Retete, sucuri si smoothies
Leave a comment

Beta caroten power! Suc dovleac, cătina + morcov!!

Dap dap ai citit bine! Mult portocaliu! Mult betacaroten! Un sistem imunitar întărit 🙂

Este un suc de sezon! Clar!! Dacă nu consumi din abundenţă cătină şi dovleac, acum în sezon, atunci nu ştiu când o vei face 🙂

Betacarotenul este un excelent antioxidant, care împiedică oxidarea celulelor şi protejează organismul de radicalii liberi, care cauzează apariţia bolilor cronice.

Este toamnă! O simţim cu toţii! Iar natura ştie de fiecare dată ce ne ofere pentru a ne pregăti pentru noul sezon răcoros! ♥♥♥

Aşadar dacă nu ai încercat până acum – timpul nu este pierdut – niciodată nu este prea târziu pentru a începe o cură de întărire a sistemului imunitar.

Eu personal de când am făcut schimbări în alimentaţia mea şi am început beau constant sucuri verzi, galbene şi portocalii (culorile reprezentând antioxidanţii din plante), nu am mai răcit.

Ingrediente suc dovleac:

– o bucată de aprox 4 degete grosime de dovleac plăcintar crud

– 2 linguri de cătină

– 2 morcovi medii

sucul de la jumătate lămâie

– 2 mere dulci

– un vârf de scorţişoară ceylon


Mod de preparare suc dovleac:

Este super simplu! Spălăm toate ingredientele. Curăţăm dovleacul, morcovii şi lămâia de coajă. Tăiem toate ingredientele în feliuţe sau bucăţele mici.

Începem şi le trecem prin storcătorul de fructe. Eu folosesc un storcător prin presare la rece. De ce? Pentru că acesta păstrează toţi nutrienţii intacti – stoarcerea sucului făcându-se prin o procedură simplă si lentă de presare. Nu se intervine asupra procesului de stoarcere prin temperaturi înalte sau forţe de centrifugare – care deseori elimina vitaminele şi mineralele.

Nu este greu – dar este necesar prepari sucul în fiecare zi timp de minim 2 săptămâni pentru a începe simţi efectele pozitive.

Nu vei regreta – sucul este foarte delicios! Şi sfătuiesc nu aruncaţi pulpa rămasă de la dovleac sau morcovi şi le folosiţi fie în salate fie în dulciuri raw!

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol. Mă găseşti si pe facebook dolcefarverde 🙂. Poti da subscribe la blog sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

Leave a Reply