Tips & Tricks Alimente
Leave a comment

Avocado bun sau rau? îngraşă sau nu?

Avocado este un fruct delicios, nutritiv, cremos şi mai ales sănătos.

Când ne gândim la fructe, primul lucru care ne trece prin gând este: gustul dulce specific fructelor – yummmm. Cu cat mai dulce si mai zemos cu atat mai bine! Corect? Apoi dupa ce ne-am infruptat din ele – fructele … ne gândim oare cât zahăr conţin?? Probabil la unii dintre noi apar mustrarile de constiinta! Si nu in ultimul rand apare intrebarea . . . oare îngraşă?

De aceea avocado este un fruct “special” din mai multe puncte de vedere. El nu se încadrează în normalitate. Un avocado de 100g(fără sâmbure) este alcătuit din 2 grame de proteine şi 15 grame de grăsimi sănătoase (acizi graşi mononesaturati). Are un conţinut foarte mic de carbohidraţi (zahăr).

yuko-lsat-blog-1l-law-school-avocados

Conţine multe fibre alimentare care ajută procesul digestiv. De asemenea conţine şi cei 9 aminoacizi esenţiali (ceea ce îl transformă într-o proteină completă).

Având în vedere conţinutul ridicat de grăsimi, în mod normal ar ridica dubii. L-ar transforma într-un candidat perfect împotriva luptei cu greutatea! Dar lucrurile nu stau aşa! Dimpotrivă!

Avocado este benefic pentru pierdere în greutate

Mulţi dintre noi am fi surprinşi de faptul un aliment cu un nivel ridicat de grăsimi şi calorii, cum ar fi avocado, este totuşi recomandat pentru pierderea în greutate. Cu toate acestea, cercetările au demonstrat: acizii graşi mononesaturati din avocado sunt absorbiţi şi utilizaţi rapid ca şi combustibil. Ei nu sunt stocaţi în ţesutul adipos din organism.

Cum menţionăm mai sus, fructul de avocado are un conţinut scăzut în zahăr. El conţine fibre, care va ajută va simţiţi mai plini şi mai sătui pentru mai mult timp. Se pare persoanele care au adăugat o jumătate de avocado proaspăt la masa de prânz, au fost mai puţin interesaţi în a mânca în următoarele 2-3 ore.

Combinaţia morcov – avocado

carrot

Este o combinatie foarte bună – acizi graşi mononesaturati din avocado sprijină absorbţia antioxidanţilor solubili în grăsimi – ca de exemplu beta carotenul. Unele substanţe nutritive sunt „liposolubile“, ceea ce înseamnă ele trebuie combinate la aceeaşi masă cu grăsimi pentru a putea fi absorbite.

Vorbim aici de vitaminele A, D, E, K şi o serie de antioxidanţi, precum carotenoizii. Cu alte cuvinte, în urma acestei combinaţii, absorbia beta-carotenului din morcov este mult mai rapidă şi îmbunătăţită.

Avocado furnizează antioxidanţi puternici care protejează ochii. Nu numai îmbunătăţeşte absorbţia antioxidanţilor din alte alimente, avocado abundă el însuşi în substanţe antioxidante. Printre acestea se numără luteină şi zeaxantina, două elemente esenţiale pentru sănătatea ochilor.

Aici găsiţi reţeta făcută de mine pentru o combinaţie optimă a nutrienţilor!

Grăsimile mononesaturate din avocado sunt de asemenea benefice pentru îmbunătăţirea tonusului pielii şi a aspectului. Ele sunt vitale pentru menţinerea unui nivel bun de umiditate în stratul epidermic al pielii, care face arate şi se simtă moale şi sănătoasă.
Avocado conţine niveluri ridicate de grăsimi mononesaturate, fitosteroli şi antioxidanţi, cum ar fi vitamina E, vitamina C şi o varietate de carotenoizi, care pot ajuta la reducerea inflamaţiei care duce la artrită.

avocado-3Conţine mai mult potasiu decât bananele, ceea ce duce la scaderea tensiunii si mentinerea sanatatii vaselor de sange.

Consumati avocado – este foarte benefic pentru sanatate.

Bineinteles ca recomandarea nu face referire la exces, este necesar sa diversificam alimentatia in fiecare zi. Nici un aliment – fie el si sanatos nu trebuie consumat in exces!

Surse:

http://umm.edu/health/medical/altmed/supplement/betacarotene

https://authoritynutrition.com/12-proven-benefits-of-avocado/

http://healthiestfoods.co.uk/health-benefits-of-avocado

Leave a Reply