locatii veg-friendly
Leave a comment

Aubergine – restaurant veggie friendly în inima Bucureştiului!

Am deschis în cadrul blogului şi rubrica locaţii Veggie sau Veg friendly (îmi place tare mult cum sună) unde pot să va ofer un feedback real legat de meniurile veggie ale restaurantelor. Este o rubrica ce face parte din categoria – am mers – am testat – am mâncat – am un feedback 🙂 Acest feedback doresc să îl împărtăşesc cu voi – cititorii mei simpatici :)! Doresc să vă ofer o părere sinceră legată de posibile locaţii din Bucureşti unde puteţi găsi şi aprecia un meniu vegetarian şi vegan!

Aubergine!

Prima locaţie cu care am început acest proiect se numeşte Aubergine – Strada Smârdan 33, Bucureşti.

Îţi vine să crezi că poţi să găseşti un local în centrul vechi unde au un meniu vegetarian/vegan??
Locaţia este foarte bine amplasată – în centrul Bucureştiului într-o zona foarte populată, restaurantul se află pe locul 9 în Trip advisor – destul de căutat de către străinii dornici de explorarea Bucureştiului!

Aubergine este frumos decorat – având un aer de old city – lucru care îl încadrează foarte bine în contextul centrului vechi. Integrează sute de uşi de lemn, obloane, obiecte de mobilier vechi, descoperite şi recuperate din vechi conace şi palate din Transilvania şi Austria.

 

Specificul restaurantului!

Ca şi specific – Aubergine face parte din categoria restaurantelor cu bucătărie israeliano-mediteraneană, în care reţetele tradiţionale din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord se împletesc cu cele din Europa şi insulele Mediteranei. Condimentele sunt achiziţionate personal de Chef Ronen din Orientului Mijlociu. Pâinea, murăturile şi uleiurile aromatice sunt preparate în casă.

Meniu Vegan – friendly!

Ceea ce m-a impresionat foarte plăcut este faptul că în meniul restaurantului – care apropo este digital 🙂 – găseşti rubrica – Vegan friendly. Un meniu bogat şi diversificat! Un meniu frumos– care consideră că vegan în Bucureşti înseamnă mai mult decât o salată simplă de roşii cu castraveţi!!! Pun accentul pe acest lucru – deoarece mi s-a întâmplat de foarte multe ori să ies în oraş cu prietenii la un local convenţional şi pur şi simplu să nu am ce alege în afară de cartofi prăjiţi, legume la grătar cu salată de varză!

Localul a fost deschis de către Chef Ronen Meri – care şi-a pus amprenta în toate preparatele restaurantului. Mâncarea chef-ului este rezultatul unde creaţia se îmbină cu imaginaţia. Imaginile de mai jos vorbesc de la sine!

 

Ce parere ai de platingul farfuriilor?

Simţul visual va fi în extaz! Platingul este creat într-un mod excepţional – paleta de culori este foarte bogată. Culorile îţi îmbie pupila către – hai să mănânci – chiar dacă nu îţi este foame :P! Din punctul meu de vedere – un plating (aşezarea în farfurie) reuşit spune foarte multe despre pasiunea bucătarului pusă în preparatul respectiv. Demonstrează respect şi foarte mare dedicaţie în ceea ce priveşte satisfacerea clietului. Mă bucur să observ că din ce în ce mai mult se dezvoltă şi acest aspect în localurile din Bucureşti!
Ajungem poate la cel mai important simt pentru unii dintre noi – şi anume simţul gustativ – aici avem multe de dezbătut 🙂

Grupul Healthy in the city!

Eu împreună cu fetele de la – Healthy în the city – am avut ocazia să degustăm din mai multe preparate ale restaurantului. O să încep cu preferatul meu – vinete cu sos de tahini! Nici nu mă miră că acest preparat este în top. Păi cum să nu fie vinetele cele mai gustoase!? Doar localul se numeşte Aubergine – în traducere vanată! Gusturile se îmbină perfect! Textura patului de hummus pe care sunt aşezate rondelele de vinete coapte se combină atât de bine cu sosul de tahini! Nu doar textura – dar combinaţia aromelor dintre cele 3 este excepţională. Îmi plouă în gură doar când scriu despre asta!

 

Combinatii alimentare!

Am combinat aceste vinete cu o salată de linte cu rodie – şi chiar dacă aveam unele dubii legate de faptul că seminţele de rodie o să mă împiedice să mă bucur de textura salatei – m-am înşelat! Nici nu am simţit sâmburii de rodie, doar aroma plăcută şi suculentă a rodiei!


Apoi pe locul 3 am clasificat falafelul in 3 culori! Farfuria arata genial! Chifteluta de naut colorata imi imbie simturile! Ma bucura numai cand vad platingul farfuriei! Toate preparatele au fost gătite foarte ok – nici prea grase – nici prea slabe 🙂 Nu băltesc în ulei sau condimente iritante!

 

Nici ciupercile şi hummusul cu pesto nu mi-au ramas indiferente! Dap! Ai citit bine – hummus cu pesto! Absolut mirific. Recunosc că nu am mai încercat până acum hummus cu pesto.

La toate aceste lucruri mai pot să adaug un lucru- şi anume că pâinea şi murăturile sunt homemade! Pâinea este dospită cu maia şi culoarea este obţinută cu ajutorul turmericului. Acesta oferă un plus nutritional prin funcţia antiinflamatorie!

Poză făcută de Alexandra de la @aromaverde.ro!

 

Nu pot să ofer decât un feedback pozitiv – mă bucur că există şi acest tip de localuri în Bucureşti şi că în sfârşit se conştientizează cât de importante sunt pe piaţa veggie a Bucucrestiului care creşte din ce în ce mai mult !!!
Aubergine m-a cucerit de la prima întâlnire 🙂 Va recomand cu drag localul!

Leave a Reply