Retete, sucuri si smoothies
comments 4

3 sucuri pentru eliminarea oboselii şi pentru îmbunătăţirea sistemului imunitar!

Încep printr-o menţionare destul de importantă îndemn să folositi un storcător prin presare la rece, la o viteză cât mai joasă pentru a nu supraîncălzi sucul – datorită frecăriişi pentru a nu distruge enzimele legumelor. Aceste sucuri au fost stoarse din legume şi fructe proaspete! Nu le-am blenduit! Folosesc un storcator cu ax melcat – prin procesul de stoarcere – pulpa a fost separată de suc! În acest mod toate enzimele şi elementele nutriţionale intră subit în sistemul sanguin!

Cele 3 mari probleme pe care le întâlnim sau auzim din ce în ce mai des.

– Doresti mai multa energie?
– Cum ne întărim sistemul imunitar?
– Cum prevenim posibile probleme cardiovasculare?

Sucul nr 1: Greenie juiceÎmbunătăţirea sistemului imunitar!

Ingrediente:

– 1 mâna mare de spanac românesc

– 3 frunze de salată românească

jumătate legătură pătrunjel

– 1 castravete (nu din acela mare ambalat)

jumătate lămâie

– un măr verde acrişor

Se spală şi se introduc pe rând toate ingredientele în storcătorul cu presare la rece. In scurt timp va rezulta o minunăţie alcalinizanta pentru organismul vostru. Sucul verde va conţine multe elemente nutriţionale alcalinizante care va vor oferi un boost de energie.

De ce verde? Totul se rezuma la oxigen!!!

Alimentele crude verzi contin foarte mult oxigen în structura lor celulară, care este derivat în principal din fotosinteza. Energia solara prin fotosinteză, curăță dioxidul de carbon și creează sângele verde al plantelor în celulele si frunzelor lor. Numai alimentele crude au capacitatea de a trimite oxigen catre celulele noastre.

Clorofilasângele plantelor verzi se aseamănă foarte mult cu sângele nostru – aceasta va intra rapid în sistem şi va facilita absorbţia tuturor mineralelor şi vitaminelor conţinute în legumele folosite. Este puternic hidratant şi are un efect revigorant. Chiar dacă poate la început culoarea nu este foarte apetisantă pentru unii dintre noi … ai încredere te vei simţi super bine! Am mai pregătit separat un suc şi în versiunea aceasta!

Sucul nr 2 – Red zone – Prevenirea problemelor cardiovasculare!

Ingrediente:

jumătate sfeclă medie

1/2 lămâie medie

– un măr mare dulce – acrişor de culoare roşie

– un sfert de ţelină

– 2 morcovi medii

Problemele cardiovasculare au devenit problema nr 1 la nivel mondial. Colesterolul mărit – artere blocate sunt doar câteva simptome care vin la pachet cu problema greutăţii excesive. recomand acest suc super revigorant dar care o proprietate impresionantă datorită sfeclei.

Beneficiul provine de la nitratii care apar în mod natural în sfeclă, care sunt convertiţi în oxid nitric în organism. Oxidul nitric, la rândul său, ajută să se relaxeze şi dilată vasele de sânge, îmbunătăţeşte fluxul de sânge şi contribuie la scăderea tensiunii arteriale. Atenţie – nu vorbim de nitratii introduşi chimic în alimente.

Sfecla este o sursă unică de betaină, un nutrient (aminoacid) care protejează celulele, proteinele și enzimele de stresul oxidativ. Este, de asemenea, cunoscută pentru a ajuta în combaterea inflamaţiei, în a proteja organele interne şi pentru a îmbunătăţi factorii de risc vascular.

Sucul nr 3 – Sunset Orange juice – Mai multă energie!

Este o întrebare pe care o întâlnesc din ce în ce mai des printre cei care apelează la consultaţiile de nutriţie! Cum renunţ la cafea? De ce simt atât de obosit după fiecare masă? De ce nivelul meu de energie este atât de scăzut? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările cheie la care sigur doriţi un răspuns!

Eu vin în întâmpinarea voastră cu o soluţie. Un suc revigorant de morcov cu lămâie şi puţin ghimbir.

Ingrediente:

– 5 morcovi medii

jumătate lămâie

– un vârf de ghimbir

– 1 măr mare dulce – acrişor

Toate cele 3 sucuri sunt impresionant de benefice organismului şi va asigur dacă le consumaţi pe stomacul gol în fiecare dimineaţăîn aproximativ 3-4 zile o simţiţi diferenţa! Mai energici! Mai puternici! Mai fericiţi!

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să imi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce far verde 🙂. Poti da subscribe sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

4 Comments


Leave a Reply