Mic Dejun, Retete, sucuri si smoothies
Leave a comment

3 reţete de smoothie pentru micul dejun!!!

Suntem în plin sezon al fructelor delicioase, care mai de care mai atrăgătoare şi ademenitoare. Cui nu îi plac căpşunile? Cireşele? Dudele? Hmmmm nu cunosc pe nimeni care nu se predea în faţa unor fructe zemoase! Eu una sunt o mare consumatoare de fructe sezoniere. Aşadar m-am gândit pot ajuta le introducem într-un mic dejun sănătos. Astfel putem ne înfruptăm dintr-o abundenţă de arome şi culori! Şi pentru tot este atât de la modă acest smoothie bowlşi ne-am dezvoltat mult simţul şi critica vizuală în alegerea mâncării – atunci recomand acesta metodă de a mânca micul dejun. Este perfectă pentru vei “mânca” smoothie-ul cu lingura şi nu îl vei bea. Acest lucru are efecte pozitive asupra organismului prin declanşarea şi eliberarea amilazei salivare – ce are un rol deosebit de important în îmbunătăţirea digestiei!

Smoothie nr 1: Banană + dude negre

Ingrediente:

– o ceaşcă dude negre culese din parc – deci sunt eco 🙂

– 1 banană coaptă bine

– 1 smochină uscată

seminţe de cânepă şi dovleac

– lapte sau iaurt din cocos (alegerea voastră)

– inimioarele din căpşuni

ciocolată homemade

 

Mod de preparare:

Primul pas adăugăm dudele şi banana în blender şi vrum vrum până ce se omogenizează fructele. Pentru a evita oxidarea fructelor – mixati cât mai puţin! Eu mixez pentru maxim 10 secunde! Se răstoarnă conţinutul într-un bol peste care adăugăm laptele / iaurtul de cocos. Apoi începem şi decorăm după bunul plac 🙂 Eu am ales seminţe de cânepă, dovleac + ciocolată homemade! Inimioarele din capsuni sunt super simplu de făcut! Zdrobim câteva căpşuni şi apoi le introducem în forme de silicon pe care le introducem în congelator. Ele îngheaţă şi rezultă ca nişte cuburi de gheaţă colorate în formă de inimă 🙂

Smoothie nr 2 – Căpşuni + Banană + Cireşe

 

Ingrediente:

-50 ml apă plată

– 1 banană coaptă bine

– o ceaşcă căpşuni

câteva cireşe

– fulgi cocos

seminţe de cânepă

– 1 kiwi

 

Mod de preparare:

Primul pas adăugăm apa, căpşunile şi banana în blender şi vrum vrum până ce se omogenizează fructele. recomand nu blenduiti foarte mult fructele pentru a nu elimina toţi nutrienţii din ele. Eu le mixez pentru maxim 10 secunde, astfel minimizez cât mai mult oxidarea şi pierderea nutrienţilor din fructele proaspete.

Pasul 2: Se răstoarnă conţinutul într-un bol peste care adăugăm “decorul” :). Eu am ales seminţe de cânepă, fulgi de cocos, cireşe, goji + kiwi!

Smoothie nr 3: Goji + Banană

 

Ingrediente:

-100ml apă plată

– 1 banană coaptă bine

câteva căpşuni

– 1 lingură mare goji(această îi oferă culoarea portocalie smoothie-ului)

– fulgi cocos mari

– 1 lingură seminţe de chia

 

Mod de preparare:

Pasul 1: Adăugăm apa cu 1 lingură goji şi banană în blender şi vrum vrum până ce se omogenizează. recomand nu blenduiti foarte mult banana pentru a nu elimina toţi nutrienţii din ea. Eu mai procedez în felul următor: Adaug întâi apa şi fructele uscate (pentru aceastea sunt tari şi se mixează mai greu). Şi abia după ce acestea s-au mărunţit bine adaug banană si vrum vrum pentru încă 5 secunde. Astfel minimizez cât mai mult oxidarea şi pierderea nutrienţilor din fructe.

Pasul 2: Se răstoarnă conţinutul într-un bol peste care adăugăm “decorul” :). Eu am ales seminţe de chia, fulgi mari de cocos (îi ador pentru că oferă o textura crocantă smoothie-ului). Adăugam  căpşuni si goji pentru un extra crunch!

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se par reţetele :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce far verde 🙂. Poti da subscribe sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate.

 

Leave a Reply